Ami a jegyesoktatásból kimaradt

ELŐADÁSSOROZAT HÁZASPÁROKNAK HÁZASSÁGUK MEGERŐSÍTÉSÉRE.
HÁZAS ESTÉK

Az előadások és az azt követő beszélgetések a házaspár kapcsolatait vizsgálják, hogyan hatnak közös életükre, családjukra, és megoldási módokat keresnek nehézségeikre.

A részvétel ingyenes, de kérjük, regisztrálják magukat a csaladpasztoracio.veszprem@gmail.com email címen.

Időpontok és helyszínek:

VárosHelyszínTémaDátum, időpontPlakát letöltése
VeszprémVeszprémi Érsekség Családpasztorációs IrodájaKapcsolatunk gyermekeinkkel –gyermeknevelés
előadó Bálint Bánk pszichológus, családterapeuta, főiskolai docens
2017. október 6.
18:00
VeszprémVeszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodája, Veszprém, Vár u. 21Kapcsolatunk házastársunkkal–a tartós házasság alappillérei
előadó Dr. Tury Ferenc egyetemi tanár, családterapeuta
2017. október 27.
18:00
VeszprémVeszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodája, Veszprém, Vár u. 21Kapcsolataink szüleinkkel, barátainkkal, közösségekkel
előadó Ther Antal és Ágnes, a schönstatti Családakadémia előadói
2017. november 10. 18:00

Családi életre nevelés

A “Családi életre nevelés” programelemet a projekt megvalósulása során Veszprém megye három középiskolájában (Veszprém, Várpalota, Balatonfüred) valósítjuk meg havi két alkalommal.

A fiatalok a mai világ forgatagában sok és szélsőséges ellentmondással találják szembe magukat. Nehezen tudnak eligazodni és jó döntéseket hozni a különböző élethelyzetekben, mert kevesen kapnak hatékony segítséget és követendő mintát saját családjukból. A házasságot általában elavult intézménynek tartják, félnek az elköteleződéstől, felkészületlenül alapítanak családot, gyakran hiányzik belőlük az átgondoltság és a tervszerűség. Napjainkban érzékelhető, hogy egyre jellemzőbbek a rövid ideig tartó párkapcsolatok, sokan az ideiglenes együttélési formákat választják, a házasságkötést és a gyermekvállalást halogatják. A házasságok több mint fele válással végződik. Nehezíti természetesen a fiatalok helyzetét az is, hogy a család értékként való jelenléte a társadalomban csökken, előtérbe kerül a sikerorientáltság, a karrierszemlélet. Mivel sokféle hatás éri a fiatalokat, nekünk is több oldalról kell közelítenünk, ha a harmonikus családi életük felé szeretnénk segíteni őket. A nehéz helyzetek csak úgy kerülhetők el, ha a családi életre tudatosan, már ifjú korban készülnek a fiatalok. Segíteni kell őket abban, hogy alkalmassá válhassanak a társas kapcsolatok, mint a barátság, az együtt járás, a házasság, a családi élet harmonikus megélésére.

Cél, hogy a családi életre nevelés témakörét tekintve olyan felvilágosító előadást halljanak a résztvevők, mely során elméleti és gyakorlati információkra tehetnek szert, továbbá fontos technikákat ismerhetnek meg, mely elősegíti a boldog házasságok és családi életre nevelés sikerét.

A programelem az alábbi helyszíneken kerül lebonyolításra:

Veszprém
Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola, Szakiskola és Általános Iskola
Cím: 8200 Veszprém, Szeglethy u. 6.

Várpalota
Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Várpalota, Szent Imre u. 9, 8100

Balatonfüred
Szervezés alatt