Védőháló a családokért – EFOP-1.2.1-15-2016-00308

NEA
feed-image

Felelős állampolgár-társadalmi felelősségvállalás elnevezésű projektünkkel  egy régi civil szervezeteket érintő problémára nyújtunk megoldási lehetőséget. Egyesületünk 13 éve nyújt szolgáltatásokat civil szervezeteknek megyei hatókörben Veszprém megyében( civil ház program, esélyek háza, önkéntes infópont, Civil Információs Centrum).

Több éves tapasztalat, hogy a civil szervezetek többek között azért nem képesek megújulni, mivel tagjaikat nem képesek motiválni, nem tudnak önkénteseket bevonni munkájukba, így a társadalom számára végzett tevékenységük gyengül, illetve elhal, pedig addigi tevékenységük, sikereik alapján ez nem lenne indokolt.

Projekt tevékenységünk célja, hogy  a civil szervezeteket megtanítsuk azokra a technikákra, mellyel megújíthatják tevékenységüket, új tagokat  és önkénteseket vonhatnak be munkájukba.

Mivel a jövő generációja nagyon keveset tud a civil szektorról, nem várható, hogy rész vesznek valamilyen formában a civil szervezetek tevékenységében, így olyan bemutatkozó fórumokat szervezünk középiskolákban  a végzős (3-4. osztályosok ) diákok számára, ahol bepillantást kaphatnak a civil szervezetek világába, alapismereteket szerezhetnek arról, mi a civil szervezet, milyen formái vannak, hogy lehet bekapcsolódni a munkájukba.

A tájékoztatás mellett civil szervezeteknek lehetőséget biztosítunk, hogy bemutathassák konkrét tevékenységüket. Olyan szervezeteknek biztosítjuk a lehetőséget, amelyek az esélyegyenlőség, a környezetvédelem, a település fejlesztés, a fogyatékosügy, területén tevékenykednek. Így a projekt eléri kettős célját, egyrészről a társadalomért felelős állampolgárokat nevelünk, akik szívesen vesznek majd részt felnőttként egy civil szervezet tevékenységében, másrészről megerősítjük azokat a szervezeteket, akik humánerőforrás gondokkal küszködnek.

A projekt újszerűsége, hogy a problémát komplexen kezeli, egyik részről civil szervezeti oldalról, másrészt az ifjúság oldaláról, akikből szeretnénk, ha tudatos, a társadalomért felelősséget vállaló állampolgárok válnának.
A  civil szervezetek ösztönzése képzésekkel, fórumokkal, ifjúság számára való bemutatkozási lehetőséggel való  összekapcsolására Veszprém megyében még nem volt példa, így úttörő munának tekinthető projektünk megvalósítása.
A középiskolás korosztály  törvényileg behozott közösségi  szolgálata, melynek során 50 órát kell teljesíteniük az érettségi időpontjáig  súlyos szervezési gondokat jelent a középiskoláknak, így  projektünk során generáljuk a civil szervezetek és középiskolák ebbéli kapcsolatainak kialakítását, tervszerűvé tételét a  későbbi időszakokra vonatkozóan is!

Képzések >>>

Rendezvények >>>

Galéria >>>

A projektet a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja!

 

 

 
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Családok éve
Hirdetés
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin