Védőháló a családokért – EFOP-1.2.1-15-2016-00308

NEA
feed-image
Egyesületünk 10 éves működéséhez kapcsolódik pályázati projektünk. 
Egyesületünk tagjai hozták létre Veszprém megyében a Civil Házat, melyet az első Orbán kormány generált civil nonprofit szolgáltató központok megszületésére! Ezt az átfogó szolgáltatási rendszert napjainkban is működtetjük, Balog Zoltán miniszter úrtól vettük át megbízólevelünket a Veszprém Megyei Civil Információs Centrum (CIC) működtetésére kiírt pályázat nyerte szervezeteként. Részt vettünk a kormány civil stratégiájának elkészítésében, propagálásában, az önkéntes törvény előkészítésében, és elfogadása után  népszerűsítésében. 2004 óta hálózatfejlesztő tevékenységünk eredményeként jött létre a Veszprémi Civil Kerekasztal, a Zirci Civil Kerekasztal, a pápai Civil Háló Szövetség, A várpalotai Civil szervezetek hálózata, de segítettünk az Ajka és Térsége Civil Szervezetek Szövetségének is hálózatukat fejleszteni. Létrehoztuk a Veszprém Megyei Civil Kerekasztalt, melynek eredményeként segítettünk a civil törvény döntés előkészítési munkálataiban. 2003-tól alapító tagjai vagyunk a proHáló országos nonprofit hálózatnak, melyben a marketing munkacsoport tevékenységét koordináltuk. 2007-től egyesületünk létrehozta a Veszprémi Esélyek házát, amit azóta is működtetünk. Új elnevezése Család,Esélyteremtési és Önkéntes Ház.A hálózati munkában folyamatosan részt veszünk, együtt működve, az Emberi Erőforrás Minisztérium Esélyteremtési Főosztályával. 2011-ben, az Önkéntesség Európai Évében létrehoztuk a Veszprém Megyei Önkéntes Információs pontot. Az elmúlt időszakban az országban elsőkként szerveztünk 2012-ben konferenciát az új civil törvényről Fókuszban a civil törvény címmel. 2013-ban nagyszabású konferenciát szerveztünk a fogyatékossággal élők foglalkoztatási helyzetéről valamint novemberben, Új kihívások a civil szervezetek számára címmel, a kormány civil szervezetekkel kapcsolatos fejlesztési elképzeléseit, a NEA pályázatait mutattuk be egy konferencián. Az elmúlt 10 év alatt folyamatos szolgáltatási rendszert működtettünk, tanácsadásokat tartottunk, szakmai műhelyeket és képzéseket szerveztünk a civil szféra fejlesztésének érdekében.
Projektünk:
-Bemutatni 10 éves munkánkat, eredményeinket, tapasztalatainkat egy kiadványban.
- 4 ingyenes képzést szerveznénk, melyet születésnapi ajándékként nyújtanánk a résztvevő civil szervezeteknek (a képzések témaköreit, felmérés alapján tervezzünk megvalósítani, hogy a szervezetek igényeinek megfelelő legyen.
- Projektzáró Konferenciánkon az elmúlt 10 év tapasztalatairól, az előrelépésekről hallhatnak előadást a résztvevők, olyan szakemberek előadásaiból, akik munkánkat segítették, velünk együtt dolgoztak sikereink érdekében.
E hármas egység célja, hogy mintát mutasson arra, hogy egy kis egyesület, tudást, kapcsolati tőkét, energiákat, önkénteseket és szakembereket bevonva, képes sikeres projektek végrehajtására, eredményes tevékenységere, Így kedvező képet festve segít a civilekről alkotott pozitív társadalmi vélemény megformálásában.
 
 
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Családok éve
Hirdetés
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin