A család érték

NEA
feed-image
Egyesületünk 10 éves működéséhez kapcsolódik pályázati projektünk. 
Egyesületünk tagjai hozták létre Veszprém megyében a Civil Házat, melyet az első Orbán kormány generált civil nonprofit szolgáltató központok megszületésére! Ezt az átfogó szolgáltatási rendszert napjainkban is működtetjük, Balog Zoltán miniszter úrtól vettük át megbízólevelünket a Veszprém Megyei Civil Információs Centrum (CIC) működtetésére kiírt pályázat nyerte szervezeteként. Részt vettünk a kormány civil stratégiájának elkészítésében, propagálásában, az önkéntes törvény előkészítésében, és elfogadása után  népszerűsítésében. 2004 óta hálózatfejlesztő tevékenységünk eredményeként jött létre a Veszprémi Civil Kerekasztal, a Zirci Civil Kerekasztal, a pápai Civil Háló Szövetség, A várpalotai Civil szervezetek hálózata, de segítettünk az Ajka és Térsége Civil Szervezetek Szövetségének is hálózatukat fejleszteni. Létrehoztuk a Veszprém Megyei Civil Kerekasztalt, melynek eredményeként segítettünk a civil törvény döntés előkészítési munkálataiban. 2003-tól alapító tagjai vagyunk a proHáló országos nonprofit hálózatnak, melyben a marketing munkacsoport tevékenységét koordináltuk. 2007-től egyesületünk létrehozta a Veszprémi Esélyek házát, amit azóta is működtetünk. Új elnevezése Család,Esélyteremtési és Önkéntes Ház.A hálózati munkában folyamatosan részt veszünk, együtt működve, az Emberi Erőforrás Minisztérium Esélyteremtési Főosztályával. 2011-ben, az Önkéntesség Európai Évében létrehoztuk a Veszprém Megyei Önkéntes Információs pontot. Az elmúlt időszakban az országban elsőkként szerveztünk 2012-ben konferenciát az új civil törvényről Fókuszban a civil törvény címmel. 2013-ban nagyszabású konferenciát szerveztünk a fogyatékossággal élők foglalkoztatási helyzetéről valamint novemberben, Új kihívások a civil szervezetek számára címmel, a kormány civil szervezetekkel kapcsolatos fejlesztési elképzeléseit, a NEA pályázatait mutattuk be egy konferencián. Az elmúlt 10 év alatt folyamatos szolgáltatási rendszert működtettünk, tanácsadásokat tartottunk, szakmai műhelyeket és képzéseket szerveztünk a civil szféra fejlesztésének érdekében.
Projektünk:
-Bemutatni 10 éves munkánkat, eredményeinket, tapasztalatainkat egy kiadványban.
- 4 ingyenes képzést szerveznénk, melyet születésnapi ajándékként nyújtanánk a résztvevő civil szervezeteknek (a képzések témaköreit, felmérés alapján tervezzünk megvalósítani, hogy a szervezetek igényeinek megfelelő legyen.
- Projektzáró Konferenciánkon az elmúlt 10 év tapasztalatairól, az előrelépésekről hallhatnak előadást a résztvevők, olyan szakemberek előadásaiból, akik munkánkat segítették, velünk együtt dolgoztak sikereink érdekében.
E hármas egység célja, hogy mintát mutasson arra, hogy egy kis egyesület, tudást, kapcsolati tőkét, energiákat, önkénteseket és szakembereket bevonva, képes sikeres projektek végrehajtására, eredményes tevékenységere, Így kedvező képet festve segít a civilekről alkotott pozitív társadalmi vélemény megformálásában.
 
 
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin