Védőháló a családokért – EFOP-1.2.1-15-2016-00308

NEA
feed-image

2017. január 1. napjával módosultak a Ptk. egyesületekre, míg 2017. március 1. napjával az Ectv. és a Cnytv. valamennyi civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezetekre vonatkozó szabályai.

A civil szervezetekre vonatkozó legfontosabb változásokról az alábbi linken olvashatnak bővebben:

http://veszpremitorvenyszek.birosag.hu/20170306/civilszervezetek >>>

 
A 2011. évi CLXXV. törvény (civil tv.) 2. § (15) értelmében költségvetési támogatás: az államháztartás alrendszerei terhére nyújtott pénzbeli vagy nem pénzbeli juttatás, amelyet a támogató nem elsősorban ellenszolgáltatás ellenében, de konkrét program megvalósítása vagy meghatározott időszakban a támogatott szervezet működtetése érdekében nyújt. Költségvetési támogatás különösen:
a) a pályázat útján, valamint egyedi döntéssel kapott költségvetési támogatás,
b) az Európai Unió strukturális alapjaiból, illetve a Kohéziós Alapból származó, a költségvetésből juttatott támogatás,
c) az Európai Unió költségvetéséből vagy más államtól, nemzetközi szervezettől származó támogatás,
d) a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerint felajánlott összege;

 

 
A NEA-13-M pályázati kiírás 12.3. pontja értelmében amennyiben a pályázathoz mellékelt, a pályázat benyújtását megelőző évre (2011-re) vonatkozó számviteli beszámoló alapján a civil szervezet adományban részesült, a civil szervezet jogosult az adományhoz kapcsolódóan –az adomány összegének 5%-áig – működési támogatásra. 

 

 
A 5/2012. (II. 16.) KIM rendelet 2.§ t): várólista: a pályázati úton nyújtott támogatás esetén az Ávr. 74. § (1) bekezdés c) pontja szerinti, szakmailag megfelelő pályázatokat tartalmazó, pontszám alapú rangsor. Azok a szervezetek találhatók rajta, amelyeknek a pályázata érvényes, s támogatható de a forrás korlátossága miatt nem részesülnek támogatásban. Abban az esetben, hogyha a nyertes szerveztek valamelyikével különböző okokból nem sikerül szerződést kötni vagy lemond, a várólistán állók előrelépnek.

 

 
Külföldi bankszámla esetén, amennyiben a pénzintézet nem állít ki  inkasszó levelet (felhatalmazás azonnali beszedési megbízásra), úgy egy nyilatkozatot kell kérni a pénzintézettől ennek tényéről.

 

 
A NEA-13-M pályázati kiírás 17. pontja értelmében a folyósításra kerülő költségvetési támogatásból a költségvetési támogatásban részesülő szervezetet terhelő köztartozás összege visszatartásra kerül és az állami adóhatóság megfelelő bevételi számláján jóváírásra kerül. Felhívjuk a figyelmet, hogy a beszámolási kötelezettsége a teljes megítélt összeg vonatkozásában fennáll, így az a visszatartott költségvetési támogatásnak megfelelő összegű köztartozásra is kiterjed.

 

 
Nem.

 

 
Az elektronikus pályázatokhoz kapcsolódóan kizárólag elektronikus értesítéseket küldünk, a felszólításban szereplő határidő a kiküldés utáni napon kezdődik.

 

 
Helyszíni ellenőrzés során a dokumentáció tárolása egy helyen javasolt. A helyszíni ellenőrzést megelőzően az EMET a Kedvezményezettet írásban tájékoztatja az ellenőrzés módjáról, s a szükséges dokumentumokról.

 

 
Igen.

 

 
Amennyiben pályázatot szeretne benyújtani a NEA-ban, és még nincs regisztrálva az EPER-ben.

 

 
További cikkeink...
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Családok éve
Hirdetés
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin