Védőháló a családokért – EFOP-1.2.1-15-2016-00308

NEA
feed-image
Családos rendezvény a családi életre nevelés elősegítése érdekében szakmai programok rendezvények tartása, családi játszóházak szervezése, egyéb rendezvény a családok problémáinak  megoldásában próbál segítséget nyújtani.
 
 
A Veszprém Esélyek Háza és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet közös megrendezésében családi játszóház címen ingyenes foglalkozásokat szervez a gyermekek és családok részére.
 
 
Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárával együttműködésben olyan programsorozat, melyben értelmi sérült és ép diákok tematikus foglalkozás keretében együtt tevékenykednek (olvasnak, számolnak, rajzolnak, kézműveskednek, verseket, énekeket tanulnak) egy  tanórai anyag feldolgozásában. Ehhez kapcsolódóan a téma iránt érdeklődő és nyitott pedagógusokat hívunk meg a foglalkozásokra, hogy saját iskolájuk diákjai is bekapcsolódjanak a programba a későbbiek során.
 

2009. februárjában indult útjára az interaktív fórumsorozat Veszprém megye kistérségeiben élő nyugdíjasok számára. Programunkhoz olyan témákat válogattak össze melyek nagyon fontosak ahhoz, hogy a korukból, jóhiszeműségükből, fizikai állapotukból fakadó kiszolgáltatottságukat képesek legyenek leküzdeni. Együttműködik a helyi rendőrség és polgárőrség, valamint Dr. Csajbi Veronika jogász.

 
A női célcsoportnak szervezett rendezvények célja, hogy egy felvezető előadás után interaktív beszélgetés kezdődjön olyan témákról, mint női egyenjogúság, női-férfi szerepek, anyaság, gyermekvállalás, közéletiség-munkavállalás a nők szempontjából. Ennek tolmácsolására nagy tapasztalattal bíró egyének, szakértők meg. A program havonta 1 alkalommal kerül megrendezésre.
 
A Veszprémi Esélyek Háza az esélyegyenlőség társadalom felé történő kommunikálása érdekében fontosnak tartja a gyermekek megszólítását. Az Esély Órák speciálisan megtervezett toleranciaépítő foglalkozások, melyek a gyermekek nyelvén megfogalmazott, játékos formában hívják fel az általános és középiskolás tanulók figyelmet az akadálymentesítés és az esélyegyenlőség ügyének jelentőségére. A szemléletformáló órákat a fogyatékossággal élő emberek tartják. Cél, hogy a speciális órákon résztvevő gyerekek megszabaduljanak esetleges előítéletekiktől. A program havonta kétszer kerül lebonyolításra, amelyen gyakran vesznek részt a sajtó képviselői.
2009 - 2010 - 2011.-es években összesen 26 alkalommal valósítottuk meg a programot, mely révén közel 800 gyermek vehetett rész a Komplex Esély Órán.
 
 
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Családok éve
Hirdetés
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin