A család érték

NEA
feed-image
Fórum a közfoglalkoztatásról Várpalotán
 
A rendezvény célja, hogy a civil szervezetek foglalkoztatási kedvét ösztönözzük és segítsük, ennek érdekében bemutatjuk a hagyományos közfoglalkoztatás módszertanát, melynek keretében civil szervezetek is foglalkoztathatnak, hogy tevékenységükkel hozzájáruljanak a települési értékek feltárásához, a helyi rendezvények megvalósításához.
 
15:30 – 15:40   Köszöntő
Varga Endre – Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület Elnöke
15:40 – 16:15    A közfoglalkoztatással kapcsolatos gyakorlati tudnivalók,
Veszprém megyei tapasztalatok;
Hanich Izabella – Veszprém Megyei Kormányhivatal, Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály - osztályvezető
 
16:15 – 16:30   Helyi közösségek megerősítése, közösségi élet újraszervezése
Önkéntes bevonása a szervezet tevékenységébe
 
16:30 – 17:00    Kérdések-válaszok
                                    
Időpont:
2018. február 20. (kedd) 15:30 – 17:00
 
Helyszín: 
Várpalotai Civil Ház
Várpalota, Szent I. u. 14.
 
Jelentkezés:
A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken:
 
vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen vagy 88/401-110-es telefonszámon lehet 
a képviselt civil szervezet és 
a résztvevő(k) nevének, 
valamint telefonos és email-es elérhetőségének megadásával.
 
A fórum Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.
NEA-TF-17-SZ-0110
 
 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánnak a Civil Ház munkatársai!

 

A nyitva tartásunk az ünnepek alatt a következőképpen változik:

 

2016. december 19 – 2017. január 2. –  Zárva

 

Nyitás: 2017. január 3. (kedd)

 
Sikeresen zárult a „Jövőformáló pályaválasztást támogató rendszer kialakítása fogyatékos és egészségkárosodott fiatalok számára” (NCTA-2015-10974-D) elnevezésű projekt, amely az Országos KID Egyesület, Szigetvári Kultúr– és Zöld Zóna Egyesület és az Új Perspektíva Regionális Egyesület partnerségében valósult meg 2015. március 1. és 2016. április 30 között, a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával.
 A program célja, a fogyatékos és egészségkárosodott fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek szakmai munkájának fejlesztése, az érintett fiatalok élethelyzetének javítása, jövőjük megalapozása, társadalmi, szociális biztonságuk elősegítése. Mindezt országos megmozdulások, workshopok, akciónapok, képzés és egyéb programok segítették. 

Bővebben...

 
Az Országos KID Egyesület 2008 óta minden évben megrendezi az országos “Munkaerő-piaci Műhely Konferenciát”, melynek témája mindig valamely aktuális, fiatalokat is érintő gondolatkörben mozog.Az NCTA-2015-10974-D kódszámú „ Jövőformáló ” pályaválasztást támogató rendszer kialakítása fogyatékos és egészségkárosodott fiatalok számára” elnevezésű projekt zárórendezvényének keretein belül megrendezésre kerülő konferencia célja, a fogyatékkal vagy egészségkárosodással élő fiatalok pályaorientációjának áttekintése, konkrét módszertani eszközök, lehetőségek bemutatása.
 
Az Országos KID Egyesület, a Szigetvári Kultúr – és Zöld Zóna Egyesület valamint az Új Perspektíva Regionális Egyesület tisztelettel meghívja Önt 2016.április 26-án (kedd) 10:00-14:30 óra között megrendezésre kerülő „ Jövőformáló“ pályaorientáció és a munka világa” című VIII. Munkaerő-piaci Műhely Konferenciájára, amelynek helye a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Aulája (7633 Pécs, Szántó Kovács János u. 1/b.)

Bővebben...

 
Az esély az a minimum, amitől senkit sem szabad megfosztani. Esélyt kell adnunk, esélyt kell teremtenünk mindenki számára a jobb életre, a boldogságra, a boldogulásra és az érvényesülésre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az Esélyegyenlőségért- és a Pro Voluntarius díjak átadó ünnepségén hétfőn Budapesten.
Novák Katalin kiemelte: ezen a napon azokat ünnepeljük, akik nap mint nap esélyt, lehetőséget adnak, akik önzetlen munkájukkal sokat tesznek a gyermekekért, a rászorulókért, az idős emberekért, a családokért azzal, hogy életüket jobbá teszik. Mint fogalmazott: a XXI. században a lehetőségek világát éljük, de csak akkor van igazi lehetőség, ha az minél szélesebb körben hozzáférhető. Ha a lehetőségekhez csak egy szűk kör fér hozzá, az csak kiváltság. A díjazottakkal együtt azon dolgozunk, hogy minél többen valódi lehetőséget kapjanak.

Bővebben...

 

A Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház idén másodszorra hirdette meg hagyományteremtő céllal a Veszprém megyei díjazást, amelyre 19 jelölés érkezett a civil szervezeteken keresztül, ahol valamennyi jelölt oklevélben és ajándéktárgyban részesült.

Cikk a rendezvényről a veol.hu oldalán:

https://veol.hu/veszprem/onkenteseket-dijaztak-1742236

 
a civil szervezetek részére
(a Veszprémi Törvényszéken 2598 civil szervezet érintett)
 
Az egyesületek és az alapítványok 2016. március 15. napját követően csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és a Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek. A megyénkben 2598 civil szervezet érintett.
 
A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésekor, vagyis 2014. március 15-én a nyilvántartásba bejegyzett, illetve bejegyzés alatt álló civil szervezetek a törvény hatálybalépését követő első létesítő okirat módosítással egyidejűleg, de legkésőbb 2016. március 15-ig kötelesek a létesítő okiratuknak mindazon rendelkezését felülvizsgálni és szükség szerint módosítani, amelyek nem felelnek meg a hatályos Ptk. szabályainak.

Bővebben...

 

Önkéntes ISKOLAI ELŐADÓKAT keresünk az Ébresztő-óra programhoz

(Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom)

Miért?

2014. márciusban indult első országos iskolai programunk, az "Ébresztő-óra", ahol

önkéntes előadóink interaktív órákat tartanak szerte az országban, az UNICEF képviseletében.

Az órákon gyerekjogokról, a gyerekeket érintő erőszakról, és a világban élő gyerekek helyzetéről beszélgetünk 4-12 osztályos diákokkal interaktív óra keretében. Az elmúlt pár hónap alatt több mint 5450 gyermekhez sikerült eljutnunk az országban. Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több iskola jelentkezik a  résztvevőnek, ez viszont azt is jelenti, hogy egyre több előadóra van szükség a program működéséhez.

Ha fontosnak tartod a gyermekek érzékenyítését mások problémái iránt, és elkötelezett vagy egy tudatos, másokra odafigyelő generáció felnevelése mellett, tarts velünk!

Bővebben...

 
Veszprém – Veszprémi alkotók, színészek, zenészek, civil szervezetek összefogásával és közösségi finanszírozással készül játékfilm Szeretföld címmel idén nyáron, Buvári Tamás rendezésében.
 
A Magyar Filmszemle-díjas rendező a forgatókönyvet Iancu Laura Szeretföld című kisregényéből írta. Az eredeti mű, mely az első világháború idején játszódik Csángóföldön, egy zárt kolónia társadalmának életén keresztül meséli el a háború egyénre és közösségre tett hatásait. A hit és a remény elvesztéséről és megtalálásáról szóló történetnek aktualitást ad a szomszédunkban zajló háború: éppen ezért a film alkotói a jelenben, illetve egyfajta „időtlen világban” kívánják ábrázolni a történetet.
 
A rendhagyó formában, civil összefogással, közösségi finanszírozással és támogatói háttérrel készülő játékfilm élénkíteni kívánja Veszprém város és vidéke alternatív kulturális életét, a közös alkotótevékenység révén szorosabbra fťs%zné a városban élők, a helyi emberek kapcsolatát, valamint felhívja a figyelmet a jelenleg zajló háborúkra, és azok következményeire.

Bővebben...

 
Szegény Tóbiás
Élőzenés bábelőadás
 
Közreműködik a székesfehérvári Zombori zenekar
Szegény Tóbiás kalandjai, aki megmenti az elrabolt királylányt a gonosz ördög karjaiból.
 
Az előadás időpontja:
2015. május 16. (szombat)
17:30 - 18:10
 
Helszín:
Veszprém, Szent Imre tér
 
 
Tíz éves az egyesületünk, ez alkalomból konferenciát, összejövetelt szervezünk Veszprémben.
 
A rendezvényen felidézzük az elmúlt évek tevékenységét, eredményeit, közös élményeit.
 
Az összejövetelt egy fogadással zárjuk, ahol lehetőség nyílik további beszélgetésre, múltidézésre, illetve kapcsolatok építésére is.
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, régi és leendő partnerünket, ügyfelünket.

Bővebben...

 
További cikkeink...
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin