A család érték

NEA
NTP-CSSZP-M-15-0008
 
2015.07.01. – 2016.06.30.
 
A Tehetséges vagyok, a családom támogat című program megvalósításának célja, Veszprém megye egész területét lefedő, szemléletformáló programok rendszeres szervezése és lebonyolítása, melynek célcsoportja elsősorban a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű, a roma, a fogyatékossággal élő, a hagyományos iskolai értékelés szerint alulteljesítő tehetséges fiatalok valamint családjuk.
 
Kiemelten hangsúlyt fektetünk a tehetséges fiatalok családtagjainak, szüleinek felvilágosítására, szemléletformálására. A program segíti a tehetséget felismerő és elismerő, a tehetség kibontakozását támogató családi háttér kialakulását és a tehetséges gyermekek családi hátterének kialakulását. 
 
A közösség és szemléletformáló programok kötelező elemeiként valósítjuk meg a tehetségsegítés, - felfedezést a 4 településen megrendezésre kerülő Alkotónap során, ahol a fiatalok megismerkedhetnek különböző szakmákkal, abban ki is próbálhatják magukat. 
 
A hagyományos iskolai keretek között kevesebb figyelmet kapó területeken kipróbálni magukat, új erősségeket, érdeklődési területet fölfedezni magukban. 
 
A Muzsika hangja-találkozás a hangszerekkel elnevezésű programmal nagyszabású családi látogató napot szervezünk Tehetség Ponttal együttműködve, ahol a résztvevők, hangszerek széles választékával ismerkedhetnek meg, próbálhatják ki zenetanárok segítségével. 
 
A tehetséges fiatalok speciális frusztrációjának, konfliktusainak feloldását segítik az 5 alkalommal megrendezendő Kortárs Klub foglalkozások, mely során a fiatalok egymás társaságában tudnak hasznos szabadidőt együtt tölteni, különböző témák is feldolgozásra kerülnek, előadó segítségével. 
 
Havonta pszichológus tanácsadás biztosításával segítséget nyújtunk a tehetséges fiatalok szülei számára, lehetőség nyílik megbeszélni szakemberrel a fiatalok speciális frusztrációjának, konfliktusainak megoldási lehetőségeit. 
Tehetségsegítő szakember bevonásával Utazó tehetséggondozó szakember hálózat működtetését valósítjuk meg, 10 kistelepülésén, a tehetséggondozó szakember szakmai beszélgetéseket folytat, ismerteti a tehetség pontok szolgáltatásait, az "Arany János" programot. 
 
A program által érintett célcsoportok számára biztosítunk bemutatót a Nyílt Nap során, ahol több együttműködő Tehetségpont programjait, módszereit bemutató nagyszabású rendezvényt. A gyerekek és szüleik megismerhetik a Tehetségpontok műhelyeit, speciális programjait, módszereit, foglalkozásokat, kipróbálhatják magukat. 
 
Fórum tanácsadó program során 4 településen szervezünk fórumot hátrányos helyzetű családok számára. A rászorulók értesülnek a szociális és gyermekvédelmi támogatások formáiról, ösztöndíjakról, igénybevételének módjáról. 
 
A projektünket bemutatjuk 2 oldalas tájékoztató szórólapon, mely tartalmazza tanácsadásaink elérhetőségeinket, melyet a projekt során iskolákban, irodáinkban, CSSK szolgáltatoknál elhelyeztünk. Projekt végén eredményeinket, és  jó példákat bemutató kiadványt készítünk, online formában is elérhető lesz.
 
 
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin