Védőháló a családokért – EFOP-1.2.1-15-2016-00308

NEA

I. TANÁCSADÁS (egyéni, csoportos)
a) jogi, közhasznúsági területen

    az egyszerűbb szervezetalapítás, konzultáció a megfelelő szervezeti forma kiválasztásához,
    az alapításhoz szükséges iratminták, vázlatok biztosítása,
    szervezetátalakítás (közhasznú jogállás megszerzéséhez szükséges teendők)
    alapszabály-módosítás,
    közhasznúsági beszámolóval kapcsolatos jogszabályok betartásával kapcsolatos tanácsadások

b) pénzügyi, könyvelési, adózási kérdésekben

Könyvelési kérdésekben elsősorban a kisebb költségvetéssel rendelkező, önmaguknak könyvelő szervezetek igénylik a segítséget. A leggyakoribb megkeresések a közhasznúsági jelentések adattartalmával, a szükséges formanyomtatványokkal kapcsolatban érkeznek. Pályázati időszakokban (lsd. NEA, NKA, stb.) gyakoriak a költségvetéssel, annak módosításával, illetve az elszámolási időszakban a megfelelő formával és a tartalommal foglalkozó kérdések. Az adó fizetési kötelezettségekkel, elektronikus bevallással kapcsolatban is érkeznek rendszeresen kérdések.

c) pályázati módszerekre, technikákra vonatkozóan

A pályázati módszerek, technikák tanácsadást a CIC irodában végezzük. Segítünk a szervezeteknek a megfelelő pályázat kiválasztásban, pályázatírással kapcsolatos kérdések megválaszolásban. Több alkalommal rendezünk különböző pályázatok és források kapcsán (NEA, ÚSZT, nemzetközi források, stb.) tájékoztató fórumot, workshopot.

d) civil szervezetek és üzleti szféra közötti kapcsolatépítés és együttműködés segítésének, tapasztalatainak bemutatása

Az utóbbi időszakban csupán egy fontos terület jelent meg az együttműködés terén: a projektpartnerség. Az EUs pályázatokban plusz pontként értékelik a civil együttműködő partner meglétét, így érkezett egy-két megkeresés hozzánk ilyen téren.(pl. Norvég Alap, NFT II, ÚSZT)

e) forrásteremtési tanácsadás

Ez a tanácsadási terület szoros összefüggésben áll a pályázati tanácsadással, hiszen kisebb civil szervezetek saját bevételt nehezebben tudnak generálni, így a gazdálkodásuk a tagdíj (amennyiben releváns) és pályázati bevételekre korlátozódnak. Alkalmankénti rendezvényeik általában ingyenesek, így a szó klasszikusabb értelmében vett „nonprofit gazdálkodást” csak nagyobb szervezetek tudják megvalósítani. Náluk az 1 % gyűjtése is szervezettebb formában történik. Ehhez és más forrásgyűjtési technikák alkalmazásához nyújtunk segítséget. Általában szervezetfejlesztési tanácsadásaink során alkalmazzuk.

f) számítógép-kezelés

A számítógép-kezelés és internet tanácsadást a CIC irodában végezzük.
A Közösségi Technológiai Központban naponta 10-14 óra között ingyenes számítógép és internet használatra nyílik lehetősége a civil Szervezeteknek.

g) magyar-külhoni magyar és egyéb külföldi partnerségi kapcsolatok elősegítése

A proHáló hálózattal közös munka a határon átnyúló kapcsolatokat erősíti: Erdélyben, Felvidéken több alkalommal szerveztünk közös projekteket, együttműködéseket. Szervezetünk nem csak a külhoni magyar partnerségi kapcsolatokat építi, hanem nemzetközi partnerségekben is rendszeres részvételt vállal.

II. INFORMÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK

a) Partnerség Információs Nap szervezése

b) Kistérségben való megjelenés (tanácsadások szervezése, workshopok és információs napok lebonyolítása)


c) Folyamatos információszolgáltatás biztosítása (adatbázis építése, aktualizálása, elérhetősége)

III. KÉPZÉSI ÉS EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK

projektmenedzsment, pályázatíró, marketingkommunikáció, alternatív forrásszerzési lehetőségek (adományszervezés, 1%, önkéntesség), elektronikus ügyvitel, számítástechnikai, civil jogi és pénzügyi ismeretek, az info-kommunikációs eszközök használatával kapcsolatos képzések

 
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Családok éve
Hirdetés
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin