Védőháló a családokért – EFOP-1.2.1-15-2016-00308

NEA

 

Az Önkéntesség Európai Éve Információs Pontjai olyan, pályázat útján minden megyében kiválasztott civil vagy egyházi szervezetek, melyek elsősorban magával az évvel, annak célkitűzéseivel, másodsorban magával az önkéntességgel kapcsolatban állnak az érdeklődők rendelkezésére.

A közösségi célok egyértelmű üzenete, hogy az önkéntesség minden formájával kapcsolatban az állampolgárok a lehető legszélesebb releváns ismereteket megszerezhessék, hogy ezáltal maguk is aktív európai polgárrá válhassanak. A passzív kommunikációs csatornák, valamint az innovatív eszközök mellett azonban szükséges, hogy a társadalom bizonyos csoportjainak eltérő igényeit is figyelembe véve, a költségtakarékosság elvét szem előtt tartva olyan eszköz is kialakításra kerüljön, amely személyes találkozásra, tapasztalatátadásra ad lehetőséget.

Információs Pont működtetésének célja, feladatai:

A közösségi célok egyértelmű üzenete, hogy az önkéntesség minden formájával kapcsolatban az állampolgárok a lehető legszélesebb releváns ismereteket megszerezhessék, s ezáltal maguk is aktív európai polgárrá válhassanak. A passzív kommunikációs csatornák, valamint az innovatív eszközök mellett azonban szükséges, hogy a társadalom bizonyos csoportjainak eltérő igényeit is figyelembe véve, a költségtakarékosság elvét szem előtt tartva olyan eszköz is kialakításra kerüljön, amely személyes találkozásra, tapasztalatátadásra ad lehetőséget.

Az Önkéntesség Európai Éve Információs Pontjai olyan, pályázat útján minden megyében kiválasztott civil vagy egyházi szervezetek, amely elsősorban az évvel, annak célkitűzéseivel, másodsorban magával az önkéntességgel kapcsolatban állnak az érdeklődők rendelkezésére. Az információszolgáltatás mellett az Információs Pontoknak folyamatos feladata, hogy katalizátorai, szervező-partnerei legyenek az ellátási terület önkéntességhez kapcsolódó programjainak az Önkéntesség Európai Éve 2011 Magyarország Nemzeti Programja (dokumentum elérése: www.onkentesseg2011.hu) prioritásainak megfelelően.

Információs Pont által nyújtandó szolgáltatások:

Általános feltételek:
a) helyszín és személyi feltételek biztosítása az információs pont működtetéséhez;

b) legalább egy fő megfelelő szakértelemmel rendelkező tanácsadó rendelkezésre állása az év teljes egészében;

c) az adott megyében zajló kapcsolódó rendezvények, programok felmérése, figyelemmel kísérése, eseti jelleggel segítése különös tekintettel a média-megjelenésre;

d) a Nemzeti Koordináló Testület illetve a lakosság felé információáramlás biztosítása.

Információs Pont kialakításának feltételei:

Az információs pontnak az adott város, megyeszékhely frekventált, jól (akadálymentesen is) megközelíthető pontján kell elhelyezkednie. A megfelelő irodai infrastruktúra rendelkezésre állásával telefonos, internetes és e-mailes csatornákon keresztül is képesnek kell lennie a folyamatos kommunikációra.

Önkéntesség Európai Éve 2011 Információs Pontok a régióban:

Fejér megye: 
Echo Innovációs Műhely
www.echoinn.hu 

Komárom-Esztergom megye: 
Majki Népfőiskolai Társaság 
www.onkentesbazis.hu

Veszprém megye: 
Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület
www.civilhazveszprem.hu

 

 
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Családok éve
Hirdetés
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin