A család érték

NEA
feed-image

2017. január 1. napjával módosultak a Ptk. egyesületekre, míg 2017. március 1. napjával az Ectv. és a Cnytv. valamennyi civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezetekre vonatkozó szabályai.

A civil szervezetekre vonatkozó legfontosabb változásokról az alábbi linken olvashatnak bővebben:

http://veszpremitorvenyszek.birosag.hu/20170306/civilszervezetek >>>

 
A 2011. évi CLXXV. törvény (civil tv.) 2. § (15) értelmében költségvetési támogatás: az államháztartás alrendszerei terhére nyújtott pénzbeli vagy nem pénzbeli juttatás, amelyet a támogató nem elsősorban ellenszolgáltatás ellenében, de konkrét program megvalósítása vagy meghatározott időszakban a támogatott szervezet működtetése érdekében nyújt. Költségvetési támogatás különösen:
a) a pályázat útján, valamint egyedi döntéssel kapott költségvetési támogatás,
b) az Európai Unió strukturális alapjaiból, illetve a Kohéziós Alapból származó, a költségvetésből juttatott támogatás,
c) az Európai Unió költségvetéséből vagy más államtól, nemzetközi szervezettől származó támogatás,
d) a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerint felajánlott összege;

 

 
A NEA-13-M pályázati kiírás 12.3. pontja értelmében amennyiben a pályázathoz mellékelt, a pályázat benyújtását megelőző évre (2011-re) vonatkozó számviteli beszámoló alapján a civil szervezet adományban részesült, a civil szervezet jogosult az adományhoz kapcsolódóan –az adomány összegének 5%-áig – működési támogatásra. 

 

 
A 5/2012. (II. 16.) KIM rendelet 2.§ t): várólista: a pályázati úton nyújtott támogatás esetén az Ávr. 74. § (1) bekezdés c) pontja szerinti, szakmailag megfelelő pályázatokat tartalmazó, pontszám alapú rangsor. Azok a szervezetek találhatók rajta, amelyeknek a pályázata érvényes, s támogatható de a forrás korlátossága miatt nem részesülnek támogatásban. Abban az esetben, hogyha a nyertes szerveztek valamelyikével különböző okokból nem sikerül szerződést kötni vagy lemond, a várólistán állók előrelépnek.

 

 
Külföldi bankszámla esetén, amennyiben a pénzintézet nem állít ki  inkasszó levelet (felhatalmazás azonnali beszedési megbízásra), úgy egy nyilatkozatot kell kérni a pénzintézettől ennek tényéről.

 

 
További cikkeink...
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Családok éve
Hirdetés
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin