A család érték

NEA
feed-image

Devecser

Devecseri Gárdonyi Géza általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, 
Devecser, Várkert 1.
 
 
 
Egy tehetséges gyerek se vesszen el azért, mert nem támogatja a környezet!
 
„Tehetséges vagyok, a családom támogat” c. fórum
 
A Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület és a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület szeretettel meghívja Önt a nagyvázsonyi IKSZT-ben tartandó fórumára

Bővebben...

 
Az esély az a minimum, amitől senkit sem szabad megfosztani. Esélyt kell adnunk, esélyt kell teremtenünk mindenki számára a jobb életre, a boldogságra, a boldogulásra és az érvényesülésre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az Esélyegyenlőségért- és a Pro Voluntarius díjak átadó ünnepségén hétfőn Budapesten.
Novák Katalin kiemelte: ezen a napon azokat ünnepeljük, akik nap mint nap esélyt, lehetőséget adnak, akik önzetlen munkájukkal sokat tesznek a gyermekekért, a rászorulókért, az idős emberekért, a családokért azzal, hogy életüket jobbá teszik. Mint fogalmazott: a XXI. században a lehetőségek világát éljük, de csak akkor van igazi lehetőség, ha az minél szélesebb körben hozzáférhető. Ha a lehetőségekhez csak egy szűk kör fér hozzá, az csak kiváltság. A díjazottakkal együtt azon dolgozunk, hogy minél többen valódi lehetőséget kapjanak.

Bővebben...

 

A Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház idén másodszorra hirdette meg hagyományteremtő céllal a Veszprém megyei díjazást, amelyre 19 jelölés érkezett a civil szervezeteken keresztül, ahol valamennyi jelölt oklevélben és ajándéktárgyban részesült.

Cikk a rendezvényről a veol.hu oldalán:

https://veol.hu/veszprem/onkenteseket-dijaztak-1742236

 

 
a civil szervezetek részére
(a Veszprémi Törvényszéken 2598 civil szervezet érintett)
 
Az egyesületek és az alapítványok 2016. március 15. napját követően csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és a Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek. A megyénkben 2598 civil szervezet érintett.
 
A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésekor, vagyis 2014. március 15-én a nyilvántartásba bejegyzett, illetve bejegyzés alatt álló civil szervezetek a törvény hatálybalépését követő első létesítő okirat módosítással egyidejűleg, de legkésőbb 2016. március 15-ig kötelesek a létesítő okiratuknak mindazon rendelkezését felülvizsgálni és szükség szerint módosítani, amelyek nem felelnek meg a hatályos Ptk. szabályainak.

Bővebben...

 

Önkéntes ISKOLAI ELŐADÓKAT keresünk az Ébresztő-óra programhoz

(Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom)

Miért?

2014. márciusban indult első országos iskolai programunk, az "Ébresztő-óra", ahol

önkéntes előadóink interaktív órákat tartanak szerte az országban, az UNICEF képviseletében.

Az órákon gyerekjogokról, a gyerekeket érintő erőszakról, és a világban élő gyerekek helyzetéről beszélgetünk 4-12 osztályos diákokkal interaktív óra keretében. Az elmúlt pár hónap alatt több mint 5450 gyermekhez sikerült eljutnunk az országban. Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több iskola jelentkezik a  résztvevőnek, ez viszont azt is jelenti, hogy egyre több előadóra van szükség a program működéséhez.

Ha fontosnak tartod a gyermekek érzékenyítését mások problémái iránt, és elkötelezett vagy egy tudatos, másokra odafigyelő generáció felnevelése mellett, tarts velünk!

Bővebben...

 
Veszprém – Veszprémi alkotók, színészek, zenészek, civil szervezetek összefogásával és közösségi finanszírozással készül játékfilm Szeretföld címmel idén nyáron, Buvári Tamás rendezésében.
 
A Magyar Filmszemle-díjas rendező a forgatókönyvet Iancu Laura Szeretföld című kisregényéből írta. Az eredeti mű, mely az első világháború idején játszódik Csángóföldön, egy zárt kolónia társadalmának életén keresztül meséli el a háború egyénre és közösségre tett hatásait. A hit és a remény elvesztéséről és megtalálásáról szóló történetnek aktualitást ad a szomszédunkban zajló háború: éppen ezért a film alkotói a jelenben, illetve egyfajta „időtlen világban” kívánják ábrázolni a történetet.
 
A rendhagyó formában, civil összefogással, közösségi finanszírozással és támogatói háttérrel készülő játékfilm élénkíteni kívánja Veszprém város és vidéke alternatív kulturális életét, a közös alkotótevékenység révén szorosabbra fťs%zné a városban élők, a helyi emberek kapcsolatát, valamint felhívja a figyelmet a jelenleg zajló háborúkra, és azok következményeire.

Bővebben...

 
Szegény Tóbiás
Élőzenés bábelőadás
 
Közreműködik a székesfehérvári Zombori zenekar
Szegény Tóbiás kalandjai, aki megmenti az elrabolt királylányt a gonosz ördög karjaiból.
 
Az előadás időpontja:
2015. május 16. (szombat)
17:30 - 18:10
 
Helszín:
Veszprém, Szent Imre tér
 
 
Tíz éves az egyesületünk, ez alkalomból konferenciát, összejövetelt szervezünk Veszprémben.
 
A rendezvényen felidézzük az elmúlt évek tevékenységét, eredményeit, közös élményeit.
 
Az összejövetelt egy fogadással zárjuk, ahol lehetőség nyílik további beszélgetésre, múltidézésre, illetve kapcsolatok építésére is.
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, régi és leendő partnerünket, ügyfelünket.

Bővebben...

 
Tájékoztató nap a 
Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2015. évi pályázati kiírásairól
 
Időpont:
2015. március 03. (kedd) 16:00 – 18:00
 
Helyszín: 
Veszprém
Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Kossuth terem
(8200 Veszprém, Óváros tér 9.)
 
Program:

Bővebben...

 

Először is tisztázzunk néhány fontos dolgot:

Mire jó egy honlap?

Egy honlap széles rétegeknek, közönségnek képes nagyon költséghatékony módon közvetíteni a mondanivalónkat és tevékenységünket.

Az internet széles körű elterjedtsége előtt (alig 10 évvel ezelőtt) az információ és a reklámanyagok nyomtatásban vagy a TV-n, rádión keresztül jutottak el az emberek egy részéhez.

Az internet teljesen új korszakot nyitott. Cégek, szervezetek és magánszemélyek egyaránt képesek a hagyományos kommunikációs csatornák költségeinek töredékéért információt közvetíteni.

Honlappal rendelkezni A LEGKÖLTSÉGHATÉKONYABB módja szervezetünk széles körben való megismertetésének, információk közlésének és hirdetéseknek!

Egy kellő szakértelemmel elkészített honlap komolyságot és hitelességet kölcsönöz a szervezetünknek, hitelesen prezentálja a tevékenységünket.

Tehát egy jó weboldal:

·         Prezentálja az adatainkat, a tevékenységünket, az elért eredményeinket a világhálón. Nagyon komolyan véve, a honlap nem más, mint egy internetes névjegykártya, ajánlólevél

·         Lehetővé teszi, hogy megtalálja szervezetünket az, aki konkrétan keres vagy általánosságban keres minket, szolgáltatást, tevékenységi kört, információt, ami hozzánk köthető.

·         Az érdeklődőknek földrajzi helyzetétől, naptól és időtől független non-stop információt szolgáltat szervezetünkről, tevékenységünkről

·         Egy honlap megléte azonnal komolyságot és hitelességet ad szervezetünknek

Miért jó ez nekem?

·         a honlapon keresztül az érdeklődök egyszerűen és gyorsan megtudhatják, mi a szervezet alapelvei, programjai, referenciái, tevékenysége ezáltal széles körben ismertté válhat

·         a magánszemélyek is betekintést kaphatnak a szervezet életébe, működésébe, ezáltal kedvet kaphatnak a csatlakozáshoz. (például mindenki szívesen nézeget képgalériákat az elmúlt évek történéseiről, ezáltal a tagtoborzás fontos eszköze lehet egy jó weboldal, hiszen másképpen ezek az információk, fényképek csak igen szűk körben válhatnak ismertté

·         programjaink, rendezvényeink látogatószáma megsokszorozódhat, ha weboldalunkon keresztül megfelelő számú emberhez jut el a híre, a szájhagyomány alapján történő terjesztéssel szemben

·         egy a honlapunkon elhelyezett képgaléria által az is „ott lehet” a rendezvényeinken akinek eredetileg nem volt lehetősége részt venni rajta, így legközelebb már biztos eljön

·         pályázatok megírásakor csatolhatjuk honlapunk címét, így az értékelés során teljesebb képet kapnak a bírálóbizottság tagjai szervezetünk működéséről, az eredmény nem fog elmaradni!

·         nyilvánosság biztosításához: pl.: közhasznúsági jelentések, beszámolók közzététele

és még hosszasan lehetne sorolni, de a lényeg, hogy:

napjainkban már lehetetlen az internetet figyelmen kívül hagyni! Majdnem csak szégyen, ha valakinek nincs megfelelő internetes jelenléte, reprezentációja!

Most pedig eláruljuk, hogy hogyan juthat hozzá egy weboldalhoz most ingyen!

Ha szeretné megtudni kattintson az alábbi linkre, és a honlapunkon eláruljuk a részleteket:

http://www.civilhazveszprem.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=401&Itemid=98

 

A mai napon megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) működési és szakmai pályázatai.

A kiírások egyelőre az EPER-ből (http://eper.hu/eper/paly/palybelep.aspx) érhetőek el.

Fontosabb információk:

Bővebben...

 
A Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete és a Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány szeretettel meghívja Önt a "Miénk a Ház" civil szakmai napra.
Időpontja: 2015. február 10. (kedd) 10:00-13:00
Helye: JMSZK színházépület előadóterme
 
Téma: Közösségi szolgálat, önkéntesség

Bővebben...

 

Figyelem!

Keresünk olyan veszprém megyei civil szervezetet, aki parlagfű mentesítést végez, és ez a tevékenység vagy cél az alapszabályában is szerepel.

 
1. Az ÁNYK űrlap
 
2015. január 1. napját követően a beadványokat egy példányban papír alapon vagy – elektronikus útra kötelezett kérelmező esetében – elektronikus úton ÁNYK űrlapon kell benyújtani az Ügyfélkapun keresztül a bíróságra. Az ÁNYK űrlap formailag nem, annak csak adattartalma szerkeszthető, ezért tájékoztatjuk, hogy amennyiben az ÁNYK űrlapot megváltoztatja, a kérelem nem tekinthető szabályszerűen benyújtottnak.
 
2. A kérelem papír alapon történő benyújtása
 
Amennyiben a kérelmező nem elektronikus útra kötelezett, kérelmét papír alapon kétféle módon nyomtatványkitöltő program használatával vagy annak mellőzésével, a nyomtatványt a bíróság internetes oldaláról kinyomtatva, majd azt kézzel kitöltve terjesztheti elő.
 
(Elektronikus eljárásra kötelezett kérelmező 2015. január 1. napját követően a magánnyugdíjpénztár, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, a hitelintézetek önkéntes betétbiztosítási, illetve intézményvédelmi alapja, a köztestület, a kölcsönös biztosító egyesület, a hegyközség, a párt, az országos sportági szakszövetség és a szövetség. A fentieken túl 2015. január 1. napját követően a beadvány kizárólag elektronikus úton terjeszthető elő ha a kérelmező jogi képviselővel jár el vagy ha a kérelmező az egyszerűsített nyilvántartásba vételi (változásbejegyzési) eljárás lefolytatását kéri, illetve kizárólag elektronikus úton terjeszthető elő a közhasznú jogállás megállapítása iránti kérelem, továbbá a már közhasznú szervezet (a 2011. évi CLXXV. törvény (Ectv.) szerinti közhasznú szervezet) is a beadványokat kizárólag elektronikus úton nyújthatja be.)

Bővebben...

 
„Alternatív forrásteremtési technikák a gyakorlatban”
 
A fenti elnevezésű projekt a Nemzetközi Visegradi Alap támogatásával valósult meg, 13 000 € összegből. A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület –HU mint főpályázó, partnereivel Czech Fundraising Center (Csehország), Good Network Foundation (Lengyelország), Youth Association of Gemer (Szlovákia) és Ukrainin Hungarian Development Center (Ukrajna), valósítja meg 2014. január 08 – 2014. december 31 között.
5 ország civil szektorát és azon belül forrásteremtési technikáit vizsgálva megállapítottuk, hogy az adományozási kultúra erősítéséért a civil szervezeteknek még sokat kell tenniük, ám a megismert és felkutatott példák jó mintául szolgálhatnak a szervezetek e tárgyban végzett tevékenységéhez. 
 
Projektünk célja az alternatív forrásteremtési technikák megismerése és alkalmazása a v4es országokban és Ukrajnában. Közös munkánk eredményeként olyan információkat és tudást szeretnénk közvetíteni a szervezeteknek, amelyet gyakorlati munkájuk során is fel tudnak használni, ezzel elősegítve a társadalom építését, forrásteremtési technikák sikeres alkalmazásával. Közös kiadványunkban gyakorlati jó példák mellett az együttműködő országok civil szektorának helyzetelemzéséről is képet kap az érdeklődő. 
A kiadvány év végéig jelenik meg nyomtatott formában, mely minden együttműködő szervezet honlapján is elérhetővé válik.
A projekt prágai workshopján, mely 2014. november 11-12-én volt, az eredményes munka kapcsán további együttműködési lehetőségekről egyeztettünk.
 
 „A projektről bővebb információt a www.civilhazveszprem.hu oldalon olvashatnak.”
 
 
JELÖLÉSKET VÁRUNK
„AZ ÉV VESZPRÉM MEGYEI ÖNKÉNTESE” DÍJRA
A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület, a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház program keretében
AZ ÉV VESZPRÉM MEGYEI ÖNKÉNTESE
DÍJAT
alapít,
az önkéntes tevékenység elismerésére
Az önkéntes kifejezés olyan személyt jelöl, aki saját akaratából egy közösség számára végez valamilyen hasznos tevékenységet, melyért cserébe nem vár anyagi ellenszolgáltatást. Tapasztalataink is azt mutatják, hogy megyénkben is folyamatosan nő az önkéntesség elismertsége, az önkéntesek száma. 
Egyre több ember tudja  azt, hogy a társadalom fejlődését helyi szinteken önzetlen tevékenységével elősegítheti, így kapcsolódva egy közösség, civil szervezet vagy intézmény munkájához nagymértékben hozzájárul a célkitűzések sikeres eléréséhez. Ezek a tevékenységek nemcsak mindenki számára hasznosak, de értékük felbecsülhetetlen, hiszen számtalan terv megvalósítása veszett volna kudarcba nélkülük.

Bővebben...

 
A Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház sok szeretettel meghívja Önt, a Női Kávéházi Beszélgetések-rendezvénysorozatának következő programjára:
 
Nőiség teljessége – nemcsak nőknek!
Szerepkonfliktusok a kapcsolatainkban – konfliktusos kapcsolataink
 
Meghívott előadó:
Suri Irén pszichológus, családterapeuta
 
Helyszín:
Veszprém, Gourmandia Étterem
Veszprém, Megyeháza tér 2.

Bővebben...

 

Az egyesület alapító okirata a 2014-es törvényi változásoknak megfelelően:

Letöltés >>>

In English languange:

Articles of Association download >>>

 
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin