A család érték

NEA
feed-image
A civil szervezetek az állami és az uniós források, valamint a központi költségvetésen kívüli támogatások révén 30 milliárd forintot jócskán meghaladó bevételhez juthatnak 2012-ben - mondta Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott év végi interjújában.
Latorcai Csaba hangsúlyozta: a civilek támogatására az elfogadott költségvetés közvetlenül 3,4 milliárd forintot biztosít. Ez az összeg nem zárolható, nem vonható el és maradványtartási kötelezettséggel sem terhelhető - mondta.

Bővebben...

 

2012. január 12-étől új számlaszámokat használ az Adóhivatal!
Ez azt jelenti, hogy a korábban megszokott adók és járulékok számlaszámai helyett új számlákra kell utalni a kötelezettségeket!
Az új számlaszámok jellemzően minden kifizetőt és munkáltatót érintenek!

Bővebben...

 

Új kormányzati portál
A kormány www.civil.kormany.hu címen elindítja a civil törvénnyel kapcsolatos honlapját, amely tájékoztatást kíván nyújtani a hazai civil szervezeteknek a rájuk vonatkozó új jogszabályi háttérről, a működésüket segítő információkról. A honlap része annak az új civil törvénnyel is megcélzott szemléletváltásnak, amely szerint a kormány átlátható kapcsolatokat kíván teremteni a civil szektorral.

Bővebben...

 
Felállt a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) új szakkollégiumi rendszere; a frissen kinevezett kurátorok névsorát és a kollégiumok tervezett idei költségvetését a szervezet pénteki budapesti sajtóreggelijén ismertette L. Simon László, az NKA Bizottságának elnöke.
Az októberben hivatalba lépett új elnöknek köszönhetően az NKA-t érintő aktív jogalkotási folyamat zajlott le, amelynek eredményeként a kulturális alap az eddigi 17 helyett 9 állandó szakkollégiummal, 150 helyett 72 kurátorral működik, és több új forrásból is gazdálkodhat majd - emlékeztetett Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, aki úgy vélte: "a változások komoly alapot jelentek a továbblépésre".
 
L. Simon László elmondta: az NKA-ról szóló törvény módosításával bővülnek a kulturális alap bevételei, új forrásként megjelennek a pornográf termékekre kivetett kulturális adó és a közös jogkezelő szervezetektől származó befizetések, lehetségessé vált továbbá, hogy gazdasági szervezetek társaságiadó-kedvezmény igénybevételével támogathassák az NKA-t.

Bővebben...

 
Közlemény a 2012. rendelkező évben tett, Szja 1%-os felajánlásokból történő részesedésből kizárt civil kedvezményezettekről /NAV/
Közlemény a 2012. rendelkező évben tett, Szja 1%-os felajánlásokból történő részesedésből kizárt civil kedvezményezettek nevéről, adószámáról, székhelyéről és a kizárással érintett rendelkező évről a 2011. december 31-i állapot szerint

Bővebben...

 
A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. tv.) 1. § (4) bekezdése szerint a magánszemély külön-külön nyilatkozatban rendelkezhet befizetett adójának egy százalékáról a 4. §-ban, további egy százalékáról pedig a 4/A. §-ban meghatározottak közül kiválasztott egy-egy kedvezményezett javára.
Az Szf. tv. 4. §-a szerint minősülő civil kedvezményezettek:

Bővebben...

 
Az idei 5 százalékos elvárt béremelésről szóló kormányrendelet betartása nagy terhet jelent a civil szervezeteknek. A pályázat csak félmegoldás.
Hatalmas terhet jelent a civil szervezetek számára az idei 5 százalékos elvárt béremelésről szóló kormányrendelet betartása, s bár az állam pályázattal segíti az érintetteket, ezt nem minden szervezet érzi teljes körű megoldásnak, mentességet szeretnének - írta a Magyar Nemzet hétfőn.
 
A lapnak az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége ügyvezető igazgatója, Kovács Melinda elmondta, hogy már tavaly több embert elbocsátottak, és felszámolták támogatói irodájukat, s amennyiben újabb dolgozóktól kell megválniuk, a szervezet működése kerül veszélybe. Úgy vélte: alapvető fontosságú lenne azon civil szervezetek megsegítése, amelyek az egyébként is romló szociális helyzetben lévő embereknek nyújtanak szolgáltatást, ahogyan erre a kormányrendelet a hasonló feladatot ellátó egyházak esetében gondol is, megadja a mentességet.

Bővebben...

 
Egyedülálló jótékonysági aukciós portál indul útjára Magyarországon egy nemzetközi projekt első lépcsőjeként, melynek kedvezményezettjei az élet legkülönbözőbb területein tevékenykedő civil szervezetek, alapítványok.
A Bid4smile már várja a jótékony célú felajánlásokat!
Egyedülálló jótékonysági aukciós portál indul útjára Magyarországon egy nemzetközi projekt első lépcsőjeként, melynek kedvezményezettjei az élet legkülönbözőbb területein tevékenykedő civil szervezetek, alapítványok. A felajánlásokat jótékonykodni vágyó vállalatok és magánszemélyek egyaránt megtehetik tárgyak vagy szolgáltatások formájában. Az árverésből befolyt összeg sorsáról részben a felajánló, részben a vásárló dönt majd, mindkét fél 2-2 szervezetet választhat.

Bővebben...

 

Fókuszban a Civil törvény - Értsd és alkalmazd konferencia, Szablics Bálint prezentációja

Letöltés >>>

Az új Civil Törvény (2011. évi CLXXV. törvény)

Letöltés >>>

Bővebben...

 

Első kézből! Latorcai Csaba helyettes államtitkár úr válaszol az új civil törvénnyel kapcsolatos kérdésekre.

 

Bővebben...

 

A 2011. december 5-én elfogadott „Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról” szóló törvény jelentős változást hozott a civil szervezetek életében. A proHáló Hálózat országos konferenciasorozatot szervez „Fókuszban a Civil Törvény – Értsd és alkalmazd!” címmel a Civil Törvénnyel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról.

Bővebben...

 
Elfogadta a parlament az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényt, amely alapján létrejön egy új szervezeti forma, a civil társaság, továbbá módosulnak a civil szervezetekre vonatkozó gazdálkodási szabályok.
 
Az Országgyűlés hétfőn 258 igen, 52 nem és 38 tartózkodás mellett fogadta el a közigazgatási és igazságügyi miniszter jegyezte törvény kétharmados többséget igénylő részét. A törvény módosítja az egyesülési jog korábbi szabályait, rögzíti, hogy az egyesülési jog mindenkit megillető alapvető szabadságjog, amelynek alapján mindenkinek joga van ahhoz, hogy másokkal szervezeteket, közösségeket hozzon létre vagy azokhoz csatlakozzon. Az egyesülési jog alapján fegyveres szervezet nem hozható létre, a jog gyakorlása pedig nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével.
 
Újdonság, hogy nem működő, illetve megszűnt civil szervezeteket a bíróság törli a nyilvántartásból. Ezt szolgálja a csőd-, a felszámolási-, valamint a végelszámolási eljárás rendelkezéseinek - a gazdasági társaságok mintájára - civil szervezetekre való alkalmazása is - indokolt korábban az előterjesztő.

Bővebben...

 

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet és a Veszprémi Esélyek Háza

„Várjuk együtt a karácsonyt!”címmel családi játszóházat szervez

2011. december 3-án (szombaton)

az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet gyerekkönyvtárában 10:00-13:00 óráig.

Mindenkit szeretettel várunk!

A foglalkozáson való részvétel ingyenes!

Bővebben...

 

A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és családját a Városi Művelődési Központ előcsarnokába 2011. december 6-án 16 órai kezdettel az 1956. december 6-i Néma Nőtüntetés emlékére rendezett Női Helytállást ünneplő rendezvényére.

Bővebben...

 
Veszprém – Balatonfüred, Tihany – Budapest 
Készüljünk fel lélekben a valódi ünnepre!
2011. november 26. és december 10. között
 
„Az ünnep: csend. Megállás. Elmerülés az időtlenségben. Hangtalan ujjongás, néma zokogás. Mosoly a könnyek között. Könny a mosolyban. Ahogy a fölkelő, a lenyugvó Nap ragyog át a felhők résén. Az ünnep az a pillanat, mikor álomnak érezzük a valóságot. És valóságnak azt, ami láthatatlan, megfoghatatlan.”
(Kodolányi János: Az égő csipkebokor; második könyv, 27)

Bővebben...

 
MÉG  2 NAPIG LEHET JELENTKEZNI  Az ingyenes "Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi érzékenység fejlesztése" képzésre!
 
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2011. december 1-3. között Veszprémben tartja következő Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi érzékenység fejlesztése című 3 napos, 30 órás, akkreditált képzését, amely a TÁMOP 5.5.5 Európai Uniós projekt keretein belül valósul meg. 
 
A képzés ingyenes, a résztvevőknek három napra ellátást, valamint szükség esetén térítésmentes szállást biztosítunk. 

Bővebben...

 
Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényjavaslat vitája (T/4866. szám) ma a módosító javaslatok megvitatásával folytatódott az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságban.
Kiküldött tudósítónk részt vett az ülésen, melyen három párt és még egy- két civil szervezet képviselte magát.

Bővebben...

 

Adventi jótékonysági koncert (A képre kattintva nagy méretben nyílik meg)

 
Ajánljuk minden civil szervezet figyelmébe Dr. André Tibor tanulmányát, a civil szervezetek bejegyzésének bírósági gyakorlatáról.

Bővebben...

 
Kedves Fiatalok, Tanárok, Szakmabeliek, Barátok, Partnerek, Civil sorstársak!
Jövő Bank - Várfok Alapítvány - EZT VÁLASZD!!!
Kérek mindenkit, hogy ossza meg és szavazzon ránk a Raiffeisen Közösen programjában, amely során családon kívül nevelkedő gyerekek számára tudunk támogatást szerezni:
 
 
Az első 3 helyezett - ha bekerülünk akkor mi is -  automatikusan megkapja a támogatást. Ez esetünkben majdnem 3 millió forintot jelent.

Bővebben...

 
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin