A család érték

NEA
feed-image
Rendezvényünkön a Civil Információs Centrum tevékenységének bemutatása mellett, tájékoztatjuk közös együttműködési lehetőségekről is.
 
Helyszín:
Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB
Zirc, Alkotmány u. 14.
(Ifjúsági és Közösségi Ház)
 
Időpont:
2012. szeptember 24-én hétfőn 17.00
 
Részvételi szándékát kérjük a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen, vagy a 88/401-110-es telefonszámon jelezze!
 
 
Örömmel értesítjük, hogy egyesületünk  elnyerte a Veszprém Megyei Civil Információs Centrum címet, így 2014 december 31-ig mi látjuk el Veszprém megyében az előírt szolgáltató feladatokat! Tevékenységünk fő célja a partnerség erősítése és a  civil, gazdasági, önkormányzati szektorok együttműködésének elősegítése.
Bizonyára emlékeznek,  az önök által aláírt szándéknyilatkozatban is olyan együttműködést kértünk, melyek e célok elérését szolgálják. 
 
Tisztelettel  meghívjuk és  várjuk önt vagy kollégáját
 
ÁROP-1.1.14-2012-2012-0011
projektindító nyitórendezvényünkre,
 
mely
 
Veszprémben a Gourmandia étteremben 
Veszprém, Megyeház tér 2
kerül megrendezésre
 2012 szeptember 19-én délután 14 órakor.
 
Rendezvényünkön a Civil Információs Centrum tevékenységének  bemutatása mellett, tájékoztatjuk közös együttműködésünk részleteiről is.
 
 

A közelmúltban megjelent több foglalkoztatási célú pályázat, melyet szeretnénk a figyelmükbe ajánlani:

1. Innovatív kísérleti foglalkoztatási programok támogatása című konstrukció célja, az innovatív kezdeményezések, újszerű kísérleti foglalkoztatási projektek kidolgozása vagy adaptálása. Fő célterületként jelenik meg: a zöld munkahelyek létrehozása, a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatásának segítése, a fiatalok elhelyezkedését segítő programok megvalósítása, a társadalmi vállalkozások fejlesztése a szociális gazdaságban, valamint a digitális társadalom a munka világában.


Bővebben...

 

Összesen húsz civil szervezet nyerte el az első alkalommal meghirdetett Civil Információs Centrum címet, melyek képviselőinek Balog Zoltán, emberierőforrás-miniszter 2012. július 10-én ünnepélyes keretek között adta át a megbízólevelét. A fővárosi és a 19 megyei Civil Információs Centrum az új civil törvényben meghatározottak szerint jelentősen hozzájárul a megújult szabályozás megismerésének elősegítéséhez, a civil szervezetek megerősödéséhez, valamint a civil szervezetek közötti együttműködés hatékonyabbá tételéhez.

Bővebben...

 
Idén is szeretettel hívunk és várunk mindenkit Kunbábonyba, a közösségi munka országos szakmaközi találkozójára. Tervezett programunk során a tartós változásokban keressük az együttműködő és fenntartható társadalom felé vezető közösségi utakat. 
KÖZÖSSÉGBEN
szolidárisabb – igazságosabb – fenntarthatóbb
2012. július 25-29. Kunbábony
 
Idén is szeretettel hívunk és várunk mindenkit Kunbábonyba, a közösségi munka országos szakmaközi találkozójára. Tervezett programunk során a tartós változásokban keressük az együttműködő és fenntartható társadalom felé vezető közösségi utakat. Tervezett programunk fókuszai, 
 
Ki hat kire? Mi hat mire?
Társadalmunk és környezetünk természetszerűségei. A válság és egyensúly állapotokban rejlő veszélyek és lehetőségek. Mit várunk és miért félünk a változástól? 

Bővebben...

 

2012. július 12-én a veszprémi Balaton Plaza Galériában 16:00 órai kezdettel megnyílik az Élőben a játszótérről című kiállítás, amely az Egyenlő Bánásmód Hatóság Fiatalok a diszkrimináció ellen témakörű pályázatára benyújtott képzőművészeti és irodalmi alkotásokból áll.
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 
Itt mindent egy helyen találsz, ami az otthonzöldítéshez kell. Egész napos öko-technikai nyüzsi Veszprém belvárosában, helyi, környezettudatos megoldásokat bemutató cégek részvételével. Az egész napos rendezvényen a család minden tagja feltalálja magát: pasis témák csajos kiegészítő programokkal és gyerekjátékokkal fűszerezve.
 
2012. június 23. - Veszprém, Óváros tér
 
Otthonzöldítő megoldások helyben . Egész napos rendezvény Veszprém belvárosában

Bővebben...

 
Az Arácsért Közhasznú Alapítvány ez évben is megrendezi a Szentiván-éjszakai programját a Szakiskola előtti parkban. A június 23. (szombat) estére tervezett program este 10 órától máglyagyújtással indul, melyre minden arácsit és Arácshoz kötődőt szeretettel várunk.
Elképzelésünk szerint negyedóránként zenés és/vagy irodalmi blokkok következnének. Ehhez önkéntes fellépőket várunk, akik 5-10 perces műsorral szinesítenék az estet, mint egy tábortűznél, hogy ez az est valódi közösségi rendezvénnyé váljon.
Jelentkezés vagy az Alapítvány e-mail címjén ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ), vagy Tarnai Katalinnál lehetséges (20/2867300).
 
A leendő fellépőket ezúton is biztatjuk, bátorítjuk, itt tényleg a részvétel a fontos!
 
A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. országos szakmai konferenciasorozatot 
szervez, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önt.
 
A rendezvény időpontja és helyszíne:
2012. 06. 12. Veszprém, Hotel Magiszter (József Attila u. 34/2)
A részletes programot mellékeltük.
 
A konferencia témája: 
 
1.    Az uniós forrásfelhasználás növekedése a megyében: A Széchenyi Programiroda eredményei
2.    Aktuális kiírások, pályázati tudnivalók, hasznos információk
3.    Pénzintézeti tájékoztató a Széchenyi Tőkealapról – előfinanszírozási lehetőségek, hitelkonstrukciók 
4.    Megvalósítás, zárás, elszámolások – a közreműködő szervezetek, irányító hatóságok tapasztalatai

Bővebben...

 

Szeretettel meghívjuk Önt a Veszprémi Esélyek Háza, a Mozgássérültek Aktív Egyesülete, a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete, a Csend Világa Alapítvány, valamint az Életet Segítő Alapítvány által 2012. június 1-én Veszprémben megrendezendő „Lépj közelebb!” című programra.

A rendezvény célja hogy a fogyatékossággal élő emberek, és ép társaik jobban megismerhessék egymást.

Bővebben...

 

TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért

2012. június 2-án, szombaton vedd fel a kesztyűt újra! Fogjunk össze a tiszta Magyarországért, és a TeSzedd! hulladékszedési nap keretében mutassuk példát: tegyünk együtt a gazdátlan, elhagyott hulladékkupacok eltüntetéséért.

Magyarországon első alkalommal 2011. május 21-én szervezték meg a TeSzedd! önkéntes hulladékgyűjtési akciót, amelyben országszerte több mint 160 ezer magánszemély, 156 vállalat, 403 civil szervezet, valamint 551 közintézmény vett részt, 1500 helyszínen. A Vidékfejlesztési Minisztérium a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel közösen idén is várja a vállalatok, önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, továbbá egyéni önkéntesek jelentkezését, hogy 2012. június 2-án együtt tisztítsuk meg köztereinket és környezetünket az őket elcsúfító hulladékhalmoktól.

Bővebben...

 

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet Gyerekkönyvtára és a Veszprémi Esélyek Háza szeretettel vár minden érdeklődőt 2012. május 5-én 1000-1600 óráig Anyák Napi Játszóházába.
A foglalkozás helyszíne a megyei könyvtár gyermekkönyvtára.

A részvétel ingyenes!

 

A Nemzeti Együttműködési Alap testületei 2012. március 29. napján tartott üléseiken döntöttek a működési pályázat kiírásáról.

A kiírás az alábbi linkre kattintva érhető el:

Nemzeti Együttműködési Alap egységes működési pályázata 2012.

A pályázati adatlap a Wekerle Sándor Alapkezelő EPER rendszerében érhető el:

https://www.eper.hu/webeper/paly/palybelep.aspx

 

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 2012. évi költségvetésében elkülönített Városi Civil Keret / Pályázati Keret terhére, idén egy alkalommal.

Pályázat célja: A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A bírósági nyilvántartás szerint veszprémi székhellyel rendelkező, vagy Veszprémben tagszervezettel, fiókszervezettel működő alapítványok, egyesületek, civil szervezetek támogatása.

Pályázati összeg: A jelen pályázaton rendelkezésre álló keretösszeg: 4 000 000 Ft.Pályázati kategóriák:

Bővebben...

 

FELHÍVÁS a Nemzeti Együttműködési Alap civil jelöltállítási rendszerében való részvételre.
Azok a civil szervezetek, amelyek bejelentkeznek az NEA civil jelöltállítási rendszerébe, egy-egy képviselőjükön keresztül elektori gyűléseken választhatják meg a NEA Tanácsának és kollégiumainak civil delegált tagjait. Ezt az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 71-72. §-ai, továbbá a Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2012. (II.16) KIM rendelet (NEAr.) 20-24. §-ai, és a 34. §-a szabályozza. A civil jelöltállítási rendszerbe azok az országos (legalább hét megyére kiterjedő tartós tevékenység) vagy területi (helyi kiterjedést meghaladja, de nem éri el az országos szint követelményeit) hatókörű civil szervezetek jelentkezhetnek be és állíthatnak elektort, amelyek szándékukat e felhívásban meghatározott módon jelentik be.


Bővebben...

 
A sikeres regisztrációt követően a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium valamint a Wekerle Sándor Alapkezelő tisztelettel meghívja Önt a „A Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) és a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) jogszabályi környezetének módosulásához kapcsolódó, egységes és hatékony gyakorlati jogalkalmazást elősegítő országos képzési program” (ÁROP-2.2.10-10-2010-0001) keretében megrendezésre kerülő szakmai képzésre. 
 
Az elméleti és gyakorlati képzés során a civil jogi szabályozás változásairól, a civil támogatási rendszer új szabályairól, a NEA szervezetéről és működéséről a minisztérium illetékesei fognak beszélni. 
A pályáztatási folyamatot, valamint az EPER pályáztatási rendszert a Wekerle Sándor Alapkezelő munkatársai mutatják be gyakorlati szempontokból a szervezeteknek. 
 
A képzés Európai Uniós forrásból valósul meg, erre való tekintettel a résztvevőknek nem kell képzési költségtérítést fizetniük.
 
A szakmai képzés helye: Veszprém, Megyeház tér 1. Szent István terem
 
Időpontja: 2012 év, február hónap, 29. nap 10.00 tól-16.00-ig

Bővebben...

 

A Veszprém Megyei Esélyek Háza sok szeretettel meghívja Önt, a Női Kávéházi Beszélgetések - rendezvénysorozatának következő programjára: Női szerepek a XXI. században
Beszélgetést vezeti:
Varga Endre
Veszprémi Esélyek Háza vezetője


Bővebben...

 
Azok a civil szervezetek, amelyek bejelentkeznek az NEA civil jelöltállítási rendszerébe, egy-egy képviselőjükön keresztül elektori gyűléseken választhatják meg a NEA Tanácsának és kollégiumainak civil delegált tagjait.
Ezt az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 71-72. §-ai, továbbá a Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2012. (II.16.) KIM rendelet (NEAr.) 20-24. §-ai, és a 34. §-a szabályozza. A civil jelöltállítási rendszerbe azok az országos (legalább hét megyére kiterjedő tartós tevékenység) vagy területi (helyi kiterjedést meghaladja, de nem éri el az országos szint követelményeit) hatókörű civil szervezetek jelentkezhetnek be és állíthatnak elektort, amelyek szándékukat e felhívásban meghatározott módon jelentik be.

Bővebben...

 

Átalakuló civil világ 2012 címmel szakmai konferenciára hívják a szervezők a civil szervezetek vezetőit és munkatársait, partnereit és minden kedves, a téma iránt érdeklődőt. Az előadók személye garancia arra, hogy a konferencián aktuális, gyakorlati és használható tudást kapjanak a résztvevők a jogszabályi változásokról, a teendőkről, és a nyilvántartási, könyvvezetési, adózási, beszámolási szabályokról. A résztvevők a helyszínen oktatási segédanyagot és jegyzetet kapnak.


Bővebben...

 
Szerinted is van élet a tévén és a „fészbuk”-on kívül?
Ha úgy érzed igen, várunk Téged és csapatodat a Dózsa-városi Klubkönyvtárba (8400. Veszprém, Szent István u. 73.) 2012. február 24 –én (Péntek) 16:00 órára. 
Fővédnök: 
Herczog Edit Európai Parlamenti Képviselő
Barátok, ismerősök, lakótársak, családok, hobbi társak, klubtagok bármilyen erre az alkalomra szerveződő társasága nevezhet. Mivel a feladatok sokrétűek, javasoljuk, hogy több korosztály kapjon szerepet egy-egy csapatban.

Bővebben...

 
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin