A család érték

NEA
feed-image
Egyenlő Bánásmód Hatóság Veszprémi ügyfélfogadása 2013. augusztus hónapban a következőek szerint alakul:
 
2013. 08.05. 12:00-16:00
2013. 08.08. 12:00-16:00
2013. 08.29. 12:00-16:00
 
Marketing kommunikáció civil szervezetek részére témakörben
Bizonyára önök is tapasztalták, hogy egyre nehezebb a civil szervezeteknek pénzügyi forrásokhoz jutnia. A hazai pályázati lehetőségek beszűkültek, csak keveseknek van esélye, hogy jó projektjeiket a pályázatok elbírálói is támogatásra érdemesnek tartsák. A jelenlegi helyzetben elengedhetetlen, hogy olyan alternatív forrásteremtési lehetőségeket keressünk, amely segítheti tevékenységünket! Képzésünkkel próbálunk olyan tudást, tapasztalatot átadni, mely segítheti ebbéli törekvéseiket!
 
2013. május 28.-án (kedd) 10:00 - 16:00 óráig Veszprémben
Veszprém, Diófa u. 3. ZöldLak Bemutatóközpont
(buszpályaudvartól gyalogosan 10 perc a Balaton Pláza irányába) 
 

Bővebben...

 

Az útmutató letölthető INNEN

 
Tisztelt Civil Szervezeti Vezető!
 
Ha szeretné tudni, mi várható az új EU forrásokkal kapcsolatban,
Önt is várjuk a civil szervezetek előzetes tájékozódását célzó szakmai műhelyre:
 
2013. ÁPRILIS 11. CSÜTÖRTÖK 13.00 - 16.30
 
KÖR ALAPÍTVÁNY - ZÖLDLAK BEMUTATÓKÖZPONT (VESZPRÉM, DIÓFA U. 3.)

Bővebben...

 
Térítésmentes képzés!
Bizonyára önök is tapasztalták, hogy egyre nehezebb a civil szervezeteknek pénzügyi forrásokhoz jutnia. A hazai pályázati lehetőségek beszűkültek, csak keveseknek van esélye, hogy jó projektjeiket a pályázatok elbírálói is támogatásra érdemesnek tartsák. A jelenlegi helyzetben elengedhetetlen, hogy olyan alternatív forrásteremtési lehetőségeket keressünk, amely segítheti tevékenységünket! Képzésünkkel próbálunk olyan tudást, tapasztalatot átadni, mely segítheti ebbéli törekvéseiket!
 
Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház az esélyegyenlőség területén tevékenykedő civil szervezetek számára képzést szervez
 Marketing kommunikáció civil szervezetek részére témakörben

Bővebben...

 
A Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház sok szeretettel meghívja Önt, a Női Kávéházi Beszélgetések-rendezvénysorozatának következő programjára:
Nők a közéletben
Meghívott előadó:
Brányi Mária VMJV alpolgármestere
Helyszín:
Veszprém, Gourmandia Étterem
Veszprém, Megyeháza tér 2.
Időpont:
2013. március 26. 17:00 óra
Amennyiben elfogadja meghívásunkat, legyen szíves regisztrálni az alábbi elérhetőségek valamelyikén 2013. március 25.-ig:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
06 88/ 401-110
 
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata KDOP-3.1.1/D2-12. sz. „Smaragd Város ” c. szociális város-rehabilitációs projekt
Tisztelettel meghívjuk Önöket a „Smaragd Város” c. KDOP-3.1.1/D2-12. sz. szociális célú város-rehabilitációs projekttel kapcsolatosan tartandó lakossági fórumra. A fórum keretében az érdeklődők többek között tájékoztatást kapnak a projekt jelenlegi állásáról, a fejlesztésekről, azok ütemezéséről. A meghívott szakemberek válaszolnak az érdeklődők által feltett kérdésekre is. 
 
A lakossági fórum helye és ideje:
Időpont: 2013. március 19. 1700 óra 
Helyszíne: Városháza Kossuth terem. 

Bővebben...

 
Civil információs portált indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a WWW.CIVIL.INFO.HU világhálós oldalon elérhető valamennyi társadalmi szervezet, köztük a pártok bíróságon bejegyzett adatai, a pályázati lehetőségek, továbbá az is, hogy 1 százalékos felajánlásaikkal hányan és mekkora összeggel támogatták e szervezeteket.
 
Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, "akadálymentesíteni" akarják a civil szervezetek életét, ezért teremtett az államtitkárság szolgáltatásként egy tájékozódási és kiindulási pontot a társadalmi szervezetek számára. Hozzátette: az oldalon már megtalálhatók a legfontosabb információk, ugyanakkor a portált folyamatosan fejleszteni akarják.
 
Arról is beszélt, hogy a portál elindításával csökkenhetnek a civil szervezetek adminisztrációs terhei, és várhatóan hatékonyabbá válik a szervezetek közötti kommunikáció is. Az oldalon összesítve érhetők el a minisztériumok és az államigazgatási szervek által az interneten közzétett, civil szervezetekre vonatkozó nyilvános információk.

Bővebben...

 
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2013. február 28-i Közgyűlésén elfogadta a 2013. évi Civil keret pályázat kiírását. 
 
A pályázati kiírás és űrlap letölthető a www.veszprem.hu /Pályázatok és a Közélet / Civil Élet, rovatából, valamint beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, 
(Óváros tér 9.).
 
 
A pályázatok benyújtási (postára adási) határideje 2013. április 8.
 
Mostantól adhatnak be pályázatot a civil szervezetek az általuk tavaly gyűjtött adományaik értékének öt százalékát kitevő, legfeljebb 250 ezer forintig terjedő, automatikusan járó normatív kiegészítésre - jelentette be Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil ügyekért felelős államtitkára csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján.
Több ezerre tehető azon civil szervezetek száma, amelyek ezt a támogatási formát igénybe tudják venni, ez pedig hozzájárulhat működésükhöz, fennmaradásukhoz. A most kiírt pályázat lényege: amely civil szervezetek "képesek valódi, mérhető támogatottságot felmutatni", plusz költségvetési - működésre fordítható - támogatásban részesülnek. Megjegyezte: ez a pályázati kiírás is bizonyítja, hogy a civil kapcsolatok nem csak deklarációk szintjén fontosak a kormányzat számára, ugyanis szeretnék számukra biztosítani a biztonságos működést, a "civil stabilitást", ezért is jött létre a civil törvény.

Bővebben...

 
Országos Bírósági Hivatal közleménye a civil szervezetek beszámolóinak benyújtásáról - 2012.02.22.
Tájékoztatás - A civil szervezetek beszámolóinak benyújtásáról (2011. évi CLXXXI. törvény 105. § (1) bekezdés)
 
Azok a civil szervezetek, amelyek a törvény előírása szerint 2012. június 30-a előtt kell, hogy eleget tegyenek a beszámoló és közhasznúsági jelentés benyújtási kötelezettségüknek, a beszámolót és közhasznúsági jelentést papír alapon kell megküldeniük az Országos Bírósági Hivatal (OBH) részére. 
Fontos, hogy az alábbi technikai előírások betartásával nyújtsák be a beszámolót és a közhasznúsági jelentést: A/4-es nagyságú, 80g/m2 súlyú papíron, egyoldalasan, vagy a papír mindkét oldalán folyamatosan kitöltve. 
Erre a dokumentumok feldolgozása (szkennelése) és a bíróságok központi honlapján (országos névjegyzékben) történő közzététel elősegítése érdekében van szükség.
 
Kérjük a szervezeteket, hogy elsősorban postai úton, tértivevényes levélben juttassák el a dokumentumokat az alábbi címre: 
 
Országos Bírósági Hivatal 
    Budapest 1363 Pf. 24/1. 
    A borítékon tüntessék fel:  Beszámoló 
 
Az OBH lehetőséget biztosít a beszámolók és közhasznúsági jelentések személyes beadására is, az alábbi helyen és időpontokban: 
Helyszín: Országos Bírósági Hivatal - Országos Nyilvántartások Iroda (Budapest, V. Szalay u. 16.)
 
Ügyfélfogadási idő: 
    Hétfő: 08.15 - 12.00 óra 
    Szerda: 08.15 - 12.00 óra 
    Péntek 08.15 - 12.00 óra
 
A Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház Tisztelettel meghívja 
Házasság= érték, minta
témakörben szervezett családos rendezvényére
 
Időpont : 2012 február 27. 10 óra
Helyszín: Szaléziánum 
Veszprém Vár utca 31.
A kerekasztal beszélgetést vezeti :
Varga Endre 
A Család, Esélyteremtési és Önkéntes ház 
projektvezetője
 
 
A Nemzeti Együttműködési Alap kollégiumai pályázatot írnak ki civil szervezetek szakmai programjainak támogatása céljából.
A pályázat célja
 
A pályázat célja a civil szervezetek szakmai programjainak támogatása.
Pályázók köre
 
Civil szervezetek. Az alábbi szervezetek nyújthatják be elektronikus pályázatukat:
szövetség vagy
alapítvány, illetve egyesület (ide nem értve a szövetséget)
 
A pályázatok letölthetők a következő linkről:
 
Bizonyára önök is tapasztalták, hogy a civil szervezetek remek ötletekkel rendelkeznek, szakmai szempontból felkészültek, ám számos projektjüket nem tudják megvalósítani, mert nincs elég segítőjük, önkéntesük. Esetleg önkéntesekkel dolgoznak, de szeretnének javítani az önkéntesekkel fenntartott kapcsolatukon, illetve érdekli Önöket az önkéntesség, de nem tudják, hogy mivel is segíthetnének környezetükben élőkön, mit is jelent tulajdonképpen az önkéntesség. Ezen problémák megoldásában szeretnénk segíteni képzésünkkel, amelyen  a civil törvény általi változásokat is megismerhetik!
 
 
Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház az esélyegyenlőség területén tevékenykedő civil szervezetek számára képzést szervez
Önkéntes menedzsment témakörben
 
2013. február 19.-én 10:00 - 16:00 óráig Veszprémben
Gourmandia étteremben
Veszprém, Megyeháza tér 2.

Bővebben...

 
A rendezvény témája:
A visegrádi országok számára jelentős lehetőségeket tartogatnak a Visegrádi Alap pályázatai. Az évi több millió eurós forrásból a legkülönfélébb projektek részesülhetnek.
Az Alap aktuális pályázati lehetőségeiről tájékoztató előadást tart: 
Beke Mihály András, az Alap magyarországi megbízottjaHelyszín:
 
Veszprém 
Gourmandia Étterem
(Veszprém, Megyeház tér 2.)
 
Időpont:
2013. február 20. (szerda) 11:00 – 13:00
 
Bővebb információ: 
www.visegradfund.org
 
Részvételi szándékát kérjük a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen, vagy a 88/401-110-es telefonszámon jelezze!
 
 
Dátum: 2013.02.17. vasárnap
Gyalogos nappali teljesítménytúrák
 
30 km-es táv útvonala: Pétfürdő, Királyszentistván, Litér, Balatonalmádi. 
A kb. 28, 5 km-es távon kb. 460 méter szintemelkedés vár a túrázókra. Szintidő: 7 óra
 
A rajt helye: Pétfürdő, Vasútállomás
A cél helye: Porció Vendégkő és Üdülőház, 8220 Balatonalmádi  Baross Gábor út 3
Az indítási idő: 7:30-10:00
Nevezési díj a helyszínen (Ft/fő): 1100 HUF
Nevezési díjkedvezmény: MTSZ, MSTSZ, TTT, Magyar Turista Kártya, Szervezett turista, Diák, Nyugdíjas: egységesen 100 Ft
 
Útközben Litéren biztosítunk a túrázóknak frissítést gyümölcs, zsíros kenyér, és tea várja majd a túrázókat.

Bővebben...

 
A Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház sok szeretettel meghívja Önt, a Női Kávéházi Beszélgetések-rendezvénysorozatának következő programjára:
 
Házasságban… válságban ?!
 
Meghívott előadó:
Kardos Klára pszichológus, családterapeuta
 
Helyszín:
Veszprém, Gourmandia Étterem
 
Időpont:
2013. február 13. 17:00 óra
 
Amennyiben elfogadja meghívásunkat, legyen szíves regisztrálni az alábbi elérhetőségek valamelyikén 2013. február 12.-ig:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
06 88/ 401-110

Bővebben...

 
Bizonyára önök is tapasztalták, hogy egyre nehezebb a civil szervezeteknek pénzügyi forrásokhoz jutnia. A hazai pályázati lehetőségek beszűkültek, csak keveseknek van esélye, hogy jó projektjeiket a pályázatok elbírálói is támogatásra érdemesnek tartsák. A jelenlegi helyzetben elengedhetetlen, hogy olyan alternatív forrásteremtési lehetőségeket keressünk, amely segítheti tevékenységünket! Ilyen az adományozás és az 1 %-os kampány! Képzésünkkel próbálunk olyan tudást, tapasztalatot átadni, mely segítheti ebbéli törekvéseiket!
 
Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház az esélyegyenlőség területén tevékenykedő civil szervezetek számára képzést szervez
Adományszerzés témakörben
 
2013. február 5.-én 10:00 - 16:00 óráig Veszprémben
a Gourmandia étteremben
Veszprém, Megyeháza tér 2.

Bővebben...

 
A rendezvény témája: 
  • Az önkéntesség
  • (Önkéntesek foglalkoztatása, Önkéntes törvény)
Helyszín:
Balatonalmádi
Balatonalmádi Szociális Alapszolgáltatási Központ
Baross Gábor u. 32. 
(volt orvosi rendelő, magasföldszint)
 
Időpont:
2013. február 7. (csütörtök) 15.00 
 
Részvételi szándékát kérjük a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen, vagy a 88/401-110-es telefonszámon jelezze!
 
 
Rendezvényünkön a Civil Információs Centrum tevékenységének bemutatása mellett, tájékoztatjuk közös együttműködési lehetőségekről is.
 
Helyszín:
Sümeg
LILIKE emlékház
Váralja u. 6. 
 
Időpont:
2013. január 29. kedd 15:00
 
Részvételi szándékát kérjük a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen, vagy a 88/401-110-es telefonszámon jelezze!
 
 
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin