A család érték

NEA
feed-image
A Veszprémi Főegyházmegye nagyböjti családos lelkinapját 2014. március 8-án, szombaton tartják.  A 9 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Márfi Gyula érsek, a 10 órakor kezdődő előadást Böjte Csaba ferences szerzetes tartja, délután fakultációkra kerül sor. A lelki napra jelentkezni a csaladpasztoracio.veszprem[kukac]gmail.com címen lehet, jelentkezési határidő: március 5.
A lelkinap helyszíne: Padányi Bíró Márton Katolikus Iskola, Veszprém, Szeglethy u. 6.

Bővebben...

 
A Családháló közössége Családháló-díjat alapított, amellyel a gyermekvállalásért, gyermeknevelésért, gyermekek egészségéért felelősen tevékenykedő szakembereket, intézményeket tüntetjük ki. A Családháló-díj célja nyilvános elismerésben részesíteni olyan embereket, intézményeket, akik 2013-ban gyerekekért való munkájuk során különösen sokat, vagy kiemelkedőt tettek a családokért. A díj erkölcsi elismeréssel jár és a Családháló olvasóinak jelölése nyomán, a Családháló és partnereinek döntése alapján kerül kiosztásra ünnepélyes keretek között. A díjazottak oklevelet kapnak. 
 
A Családháló Díj védnöke:
Soltész Miklós
szociális és családügyért felelős államtitkár

Bővebben...

 

A SZABAD-SAJTÓ Kulturális és Ifjúsági Közhasznú Egyesület tisztelettel meghívja Önt

2014. február 27-én, csütörtökön 14 órára
az Oliva Hotel & Étterembe (8200 Veszprém, Buhim u. 14-16.)

a Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott „ZENEHÍD – Veszprém megszólal” a Veszprémi Civil Kulturális Kerekasztal létrehozása
(NCTA-2013-2382-C)
című projekt záró sajtótájékoztatójára,és a Veszprém Portré (vportre.hu)internetes magazin 2014/1. számának bemutatójára

Bővebben...

 
Nemsokára életbe lépnek az új Polgári Törvénykönyv (Ptk) rendelkezései. A civil szervezetekre vonatkozó szabályokról az Európa Ház 2014. január 30-án tartott tájékoztatót Budapesten.
 
A változások tengerében egy elemet mindenképpen fontos megemlíteni - bár ez nem a Ptk szabályaival, hanem a civil törvénnyel van összefüggésben. Ez pedig a közhasznúság kérdése, méghozzá azok esetében, akik 2012. január 1-e előtt is rendelkeztek ilyen minősítéssel.
Ezen szervezeteknek újra kell kérniük közhasznú besorolásukat, méghozzá legkésőbb 2014. május 31-ig. Azon szervezetek, akik közhasznúságuk megtartása mellett döntenek, azoknak mindenképpen ajánlott, hogy még a határidő előtt beküldjék a törvényszéknek a kérvényüket, amit a birosag.hu oldalon letölthető formanyomtatványon kell megtenni, és amihez csatolni kell az elmúlt két év (2012 és 2013) közhasznúsági jelentését is (igen, ugyanarról a jelentésről van szó, amit az elmúlt időszakban már be kellett küldeni az OBH-nak)

Bővebben...

 

Háromnapos lesz idén a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció

Minden eddiginél nagyobb méretűre bővül ebben az évben a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából május 9-11. között szervez meg az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) – jelentette be Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára és Vámosi Oszkár, az OHÜ ügyvezetője kedden közös sajtótájékoztatóján. A háromnapos eseménnyel az Európai Bizottság „Let's Clean Up Europe!" elnevezésű projektjéhez csatlakozik Magyarország. Az együttműködés keretében május 10-én 28 európai országban tartanak egyszerre a TeSzedd!-hez hasonló szemétgyűjtési akciót.

Nemzetközi porondon folytatja a szereplést Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalma: a TeSzedd! országos szemétgyűjtési akció. Az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében, a „Let's Clean Up Europe!" („Tisztítsuk meg Európát!") elnevezésű projekt részeként szervezi meg az eseményt a következő négy évben az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ). A TeSzedd! idén minden korábbinál hosszabb ideig tart: május 9-re, 10-re és 11-re is lehet szemétgyűjtési akciót szervezni az ország bármely pontjára – mondta Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára.

Bővebben...

 
Szakmai fórum
 
Minden civil szervezetnek fontos hogy a körülöttünk, mellettünk élő ifjúság megfelelő mintákat lásson demokrácia építésével kapcsolatban, hiszen úgy válhatnak csak a társadalomért elkötelezett felelős állampolgárokká, ha jó példákkal találkoznak.
A civil szektor számos ilyet tud felmutatni, ezek bemutatása a fiatalok számára közös érdekünk és felelősségünk, hiszen belőlük válnak szervezeteink új tagjai, önkéntesei, és esetleg új civil szervezetek kezdeményezői
A szakmai fórumon annak a lehetőségeit kutatjuk, hogy tehetnénk ismertebbé tevékenységünket a fiatalok számára. Ez által saját szervezeti problémáinkat (szervezetek elöregedése, új tagok bevonása, nehézségei, önkéntesek toborzása) is megfelelő módon tudjuk kezelni mely fejlődésünk szempontjából elengedhetetlen feladat.

Bővebben...

 
1057 szakmai program sikerét alapozza meg a Nemzeti Együttműködési Alap
 
A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) nemrégiben lezárult működési pályázatai után a szakmai pályázatok eredményei is megszülettek. A döntéssel a NEA 1057 db szakmai program sikerét alapozza meg a rendelkezésre álló, mintegy 953,16 millió forintos keretösszeg szétosztásával.
 
A szakmai pályázatok esetében programokra lehetett támogatási igényt benyújtani a 2013 végén lezárult határidőig. A kollégiumok február 5-én született döntése értelmében a 4944 db beérkezett pályázatból több mint négyezer érvényes szakmai pályázat közel negyedének megvalósulását támogatja a NEA. A támogatás mértéke egy-egy szervezet esetében negyedmillió és hárommillió forint közötti értékben mozog, átlagosan mintegy 900 ezer forint költségvetési forrást jelent pályázatonként.

Bővebben...

 
A Veszprémi Waldorf Egyesület tisztelettel meghívja Önt ünnepélyes projektindító rendezvényére, amelyen az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap támogatásával megvalósuló „Fenntartható élet (egyén – közösség - környezet)” Képzési program a gazdasági, gazdálkodási, szociális ismeretek, alternatívák megismertetésére, a helyi fenntartható élet, az egyének, a közösség és környezet egymást segítő együttműködése érdekében című képzési programjának bemutatására kerül sor.
A megnyitón a képzést szervező civil szervezet a Veszprémi Waldorf Egyesület,a képző szervezet a Tertius Oktatási és Tanácsadó KFT. és az együttműködő szervezetek, mint Nemesvámos Önkormányzata és az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület képviselői adnak tájékoztatást a képzési programról. Az ünnepélyes megnyitó után helyi termelők finomságaiból svédasztalos reggeli várja a résztvevőket.

Bővebben...

 
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány idén összesen 62 pályázatot hirdetett meg, amelyekre január 2-ától lehet jelentkezni. Az Alapítvány a 2014-ben harmadik évébe lépő Erzsébet Programra az Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó 3,5 milliárd Ft forrást biztosít. 
 
A 2014-es év újdonságai közül a Veszprém megyei Civil Információs Centrum arra a pályázati kiírásra kívánja felhívni figyelmüket, amelynek sikeres pályázói fürdőbelépésre jogosító belépőjegyet kapnak. 
 
A pályázatot az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében hirdette meg az Alapítvány. A fürdőjegy pályázatra 2014. február 15-ig lehet jelentkezni. 

Bővebben...

 
Bemutatták a Colorado zenekar Miénk ez a város című dalából készült videoklipet kedden az Oliva étteremben.
A klip célja, hogy felhívja a figyelmet a Szabad-Sajtó Kulturális és Ifjúsági Közhasznú Egyesületnek a Norvég Civil Alap 8341,1 eurós támogatásával megvalósuló projektjére.
„Veszprémben színes kulturális élet van, biztosan léteznek olyan egyesületekhez, személyekhez kötődő ötletek, amiket érdemes lenne megvalósítani” – ezeket gyűjtik össze a februárig tartó Zenehíd – Veszprém megszólal című projekt során, avatta be hallgatóságát az egyesület képviseletében Pethő Imre, aki hozzátette: közönség helyett közösséget szeretnének építeni, ezen dolgozik most a szervezet a VEKKORD, az ITTMOST Egyesület és a Veszprémi Civil Információs Centrum partnereként.

Bővebben...

 

A Veszprém Megyei Civil Információs Centrum NEA tájékoztató fórumokat tart a következő helyszíneken:

Dátum

Város

Időpont

 

2013. november 12.

Pápa -Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ I. klub

(Pápa, Erzsébet liget 1.)

16:00

2013. november 13.

Zirc - Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB

(Zirc, Alkotmány u. 14.)

(Ifjúsági és Közösségi Ház)

17:00

2013. november 13.

Várpalota - Civil Ház

(Várpalota, Szent István u. 14.)

16:00

2013. november 14.

Ajka - Ajka

(Civil Ház, Sport u. 25.)

17:00

2013. november 14.

Balatonfüred - Arácsi Népház

(8230 Balatonfüred Lóczy Lajos u. 62.)

16:00

2013. november 18.

Sümeg - LILIKE Emlékház

(Sümeg, Váralja u. 6.)

16:00

2013. november 19.

Veszprém - Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Kossuth terem

(8200 Veszprém, Óváros tér 9.)

16:00

2013. november 19.

Tapolca - Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ

(Tapolca, Vasút u. 3.)

15:00

2013. november 21.

Balatonalmádi - Balatonalmádi Szociális Alapszolgáltatási Központ

Baross Gábor u. 32. (volt orvosi rendelő, magasföldszint)

15:00

 

 
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. a „FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében (TÁMOP-1.4.7-12/1-2012-0001) a foglalkoztatási programokat végrehajtó szervezetek szakmai munkájának támogatására tematikus konferenciát szervez.
 
Téma: Hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatása, jó gyakorlatok bemutatása
 
A rendezvény időpontja: 2013. november 12.
Helyszíne: Danubius Hotel Arena
 
A rendezvényen való részvétel ellátással együtt térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
 
Jelentkezési határidő: 2013. november 7. 
 
A sikeres regisztrációról 2013. november 8-án visszaigazolást küldünk. Visszaigazolás után a jóváhagyott jelentkezés részvételi kötelezettséget jelent!

Bővebben...

 
A Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház sok szeretettel meghívja Önt, a Női Kávéházi Beszélgetések-rendezvénysorozatának következő programjára:
Eltűnt gyermekek nyomában
Meghívott előadó:
Sinka Vivien 
Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke

Bővebben...

 

A 2014. évi NEA pályázati kiírások korai megjelentetésének alapvető célja, hogy a civil szervezetek működése kiszámíthatóvá váljon, a társadalom által elismert és fontosnak tartott munkájukat biztonságban és kiszámítható módon végezhessék. Szakmai programjaik forrás hiányában ne kerüljenek veszélybe, illetve azok megvalósítására már 2014 elejétől is sor kerülhessen. Újdonság, hogy a működési és a szakmai pályázatok benyújtására egy időben van lehetőség.

A támogatások visszatérítendő és vissza nem térítendő formában igényelhetik. Működési célú pályázatokon elnyerhető összeg felső határa 3 millió forint, a szakmai célú pályázatok esetén pedig 2 millió forint. A 2014 áprilisától kezdődő támogatási időszakra a civil szervezetek pályázataikat a pályázati kiírásban meghatározott határidőig nyújthatják be (működési pályázat esetén: 2013.11.21-27. illetőleg szakmai pályázat esetén 2013.11.29-12.02. kollégiumonként eltérő időben). A pályázati keretösszeg várhatóan működési célú támogatások finanszírozására kollégiumonként 317,7 millió forint, szakmai programok megvalósítására pedig kollégiumonként 190,6 millió forint.

Bővebben...

 
A Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház Tisztelettel meghívja Önt
„Fogyatékkal élők életminőségének javítása- lehetőségek a foglalkoztatás területén”
konferenciára
 
Helyszín: 
Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 
Kossuth terem
(8200 Veszprém, Óváros tér 9.)
 
Időpont: 
2013. október 7. 9:30
 
A konferencia moderátora Varga Endre, Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház programvezetője

Bővebben...

 
Az egységes piac az Unió egyik legnagyobb vívmánya, amely szabadságot ad polgárainak: szabadon lehet tanulni és munkát vállalni, vállalkozni, árut szállítani egyik tagállamból a másikba. Az Európai Bizottság az idei egységes piaci hónap keretében nagyszabású véleménycserét szervez. 
Valamennyi uniós polgárnak, vállalkozásnak lehetősége van online vitában véleményt nyilvánítani négy héten keresztül négy különböző témában. Minden állampolgár anyanyelvén oszthatja meg ötleteit.
A 2013. szeptember 23. és október 23. közötti rendezvénysorozat témái heti bontásban:
1. Munkahelyek (2013. szeptember 23-25.) – munkavégzés és vállalkozás Európában
2. Szociális jogok (2013. szeptember 30. – október 2.) – szociális jogok védelme a belső piacon
3. Bankok (2013. október 7-9.) – Európa, a bankok és Ön
4. E-kereskedelem (2013. október 14-16.) – On-line vásárlás, adásvétel és kommunikáció
Hallassa hangját, hogy Önt is meghallják! Ötletei megváltoztathatják Európát.
A vitához az alábbi weboldalon lehet csatlakozni:
http://www.yourideasforeurope.eu/hu
(Külügyminisztérium)
 

A Microsoft az “Office 365 for NGOs” nevű szoftveradományozási programja keretében világszerte, így hazánkban is lehetővé tette a Microsoft Office 365 elérhetőségét, melynek segítségével bárhol elérhetik a webalapú Office-alkalmazásokat és – dokumentumokat. A Microsoft által a non-profit szervezetek igényeire szabott Office 365 legfontosabb tulajdonságai: Információkhoz való hozzáférés gyakorlatilag bárhonnan: A számítógépen, okostelefonon és táblagépen való használatra optimalizált Office alkalmazásokkal a dokumentumok és fájlok gyakorlatilag bárhonnan, bármikor elérhetők. Könnyű együttműködés: A non-profit szervezetek tagjai az Office-szal járó e-mail, megosztható naptár, videokonferencia és dokumentum megosztás funkciók révén könnyebben tudnak együttműködni kollégáikkal. Gondtalan informatika: Az Office 365-ben egyszerűen hozzáférhetők az alapvető rendszerirányítási funkciók, ráadásul anélkül is telepíthető, hogy az Office korábbi verzióját el kellene távolítani. Megbízható és naprakész: A szervezetek kevesebb időt fordíthatnak informatikai karbantartásra, miközben egy mindig naprakész, egyszerűen és könnyen használható technológiához férhetnek hozzá. Mindemellett az Office 365 az iparágban élen járó biztonsági funkciókkal és 99,9%-os garantált szolgáltatási szinttel rendelkezik. További információ, regisztráció Office 365 for NGOs A Microsoft Office 365 iránt érdeklődő hazai non-profit szervezeteknek a www.civiltech.hu oldalon kell regisztrálniuk. A migrációra vonatkozó információk és az azt segítő erőforrások a http://office.microsoft.com/hu-hu oldalon találhatók.

 
Az SZJA 1 % gyűjtő szervezetek bizonyára kíváncsian várják, hogy vajon mennyire volt sikeres a tavaszi kampányuk! Szeptember elején erre is fény derül, hiszen az Adóhivatal naptára szerint – és reméljük a valóságban is – augusztus 31-ei határidővel postázta az értesítő leveleket.
 
Tapasztaltabb kedvezményezettek bizonyára tudják, mely dokumentumokkal kell felszerelkezni és miképpen történik a felajánlott összeg igénylése, de úgy gondoltuk, hogy nem árt átismételni, mit is kell tenni azért, hogy megkapjuk az SZJA 1%-unkat.
 
Fontos tudnivalók:
 
Azon szervezet igényelheti a felajánlott összeget, melyet a bíróság már 2011. január 1. előtt jogerősen nyilvántartásba vett.
Ez alól közhasznú alapítvány és közhasznú egyesület esetén tesz kivételt a jogszabály, ha a nyilvántartásba vétele a bírósági végzés jogerőre emelkedésének napja alapján 2011. január 1. és 2011. december 31. között történt, lehetőségünk van igényünket beadni egy feltétellel: rendelkezünk állami szervvel vagy önkormányzattal 2013. január 1. napja előtt legalább egy évvel kötött szerződéssel, mely igazolja, hogy tevékenységünket e szerződés keretében végezzük.
 

Bővebben...

 

A civil szervezetek összefogásával és a Civil Kerekasztal szervezésében idén is sor kerül a Civil Nap megtartására 2013. szeptember 14-én. Ez a nap nem egyszerűen a civilek napja, hanem egy demonstrációja is annak, hogy Veszprémben milyen színes a civil szervezetek palettája, és milyen területeken tevékenykednek civil szervezetek a városban. A Civil Nap helyszíne Veszprém, Betekints-völgy, Jezsuita templom előtti terület, bemutatkoznak a civil szervezetek standokkal, a fellépni kívánó szervezetek kulturális műsorral szerepelnek a színpadon, valamint kiegészítő programként sportversenyek és halfőző verseny kerül megszervezésre. A sportversenyek helyszíne a Honvéd Schőnherz Veszprém, Jutasi úti pálya.

Ezúton szeretnénk felkérni a veszprémi működésű civil szervezeteket, hogy idén is vegyenek részt a Civil Nap 2013 rendezvényen tevékenységük bemutatásával standokon és/vagy színpadon, valamint lehetőség van a halfőző versenyen, sportversenyeken való részvételre is.

Az oldal alján letölthetők a részvételhez szükséges jelentkezési lapok, amelyek alapján a szervezők rendelkezésre tudják bocsátani az eszköz, hely és színpadi idő igényeket. Csak előzetesen, határidőre leadott jelentkezési lapok alapján fogadható el a rendezvényen való bemutatkozás.
 
A jelentkezési lapokat 2013. augusztus 16-ig kérjük visszaküldeni elektronikus úton a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre (aláírva és szkennelve), VAGY aláírva postai úton vagy személyesen eljuttatni a Civil Ház 8200. Veszprém, Kossuth u. 10. sz. alá. A beérkezett jelentkezési lapokról visszaigazolást küldenek a szervezők.
 
A programok lebonyolításához szükséges információkról, a halfőző verseny és a sportversenyek részleteiről a későbbiekben részletes tájékoztatást küldünk.
A halfőző versenyre való nevezési lapokat Mayer Rózsa szervezőhöz a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre  lehet küldeni, ill. a 20/364-5902 telefonszámon is lehet érdeklődni és jelentkezni.
A sportversenyekre Csécs Ferenc szervezőnél jelentkezhetnek a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre, a 06/30-957-1248 telefonszámon, valamint személyesen Veszprém, Cseri u. 23/1. sz. alatt.
 
Bízunk együttműködésükben és várjuk a jelentkezésüket!

Jelentkezési lap standon bemutatkozni kívánó szervezetek számára

Jelentkezési lap színpadon bemutatkozni kívánó szervezetek számára

Jelentkezési lap halfőző versenyre

Tisztelettel:
 
Veszprémi Civil Kerekasztal elnöksége

 

Felhívjuk az alapítványok, közalapítványok, illetve egyesületek (civil szervezetek) figyelmét arra, hogy amennyiben számítanak a személyi jövedelemadó 1%-ára, de köztartozásuk van, azt 2013. július 31-ig, továbbá a 2013. augusztus 1-jétől esedékessé vált köztartozásukat az esedékesség napján rendezniük szükséges!

A személyi jövedelemadó 1%-a nem illeti meg azokat a civil szervezeteket, amelyeknek 2013. augusztus 1. és a „kedvezményezetti státusz” igazolására szolgáló adatlap (ez évben 1337A számú adatlap, mely 2013. szeptember 1-től lesz letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - www.nav.gov.hu - internetes honlapjáról) keltének időpontja között akár 1 napig olyan köztartozásuk áll fenn, amelyre nem kaptak fizetési halasztást vagy részletfizetési kedvezményt. A 1337A számú adatlap benyújtására az állami adóhatóság 2013. szeptember 1-ig hívja fel az érintett kedvezményezetteket, melyet követően annak benyújtására 30 nap áll rendelkezésre.


Bővebben...

 
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin